Feestelijke start van repetities spektakel-musical 14-18 en nieuwe naam bekend

spektakel-musical 14-18
©Studio100

In het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs gingen de repetities van de spektakel-musical 14-18 van start. Deze komt vanaf juni in de zalen in een nieuwe, spectaculaire 2.0-versie. Dat werd dan ook gevierd met bubbels!

Er werd meteen ook een nieuwe naam bekend gemaakt voor de tweede speelperiode – na de zomer – van de musical: Bert Verbeke! 10 jaar geleden vulde hij de rol van Albert met verve en dat zal hij nu opnieuw doen.

Bert Verbeke: “Het is een eer om opnieuw de rol van Albert te mogen vertolken in deze indrukwekkende productie. De musical brengt een belangrijk stuk geschiedenis tot leven dat we niet mogen vergeten. Nu de repetities zijn begonnen en ik terug met mijn kameraden van 10 jaar geleden op de planken kan staan, heb ik er dan ook enorm veel zin in!”

©Studio 100

100.000 tickets

De verwachtingen voor deze nieuwe uitvoering van 14-18 zijn hooggespannen, en niet zonder reden. Met al bijna 100.000 tickets vijf weken voor de première, belooft deze musical wederom een overweldigend succes te worden. Het gaat dan ook om een nieuwe versie van de musical: nieuwe muziek, spectaculaire decors en nog zoveel meer. Samen met de unieke, rijdende tribunes zal dat voor zowel nieuwe als terugkerende bezoekers een heel nieuwe kijk op dit aangrijpende verhaal geven.

Gert Verhulst, bezieler: “De nieuwe versie van 14-18 belooft meer dan ooit een onvergetelijke ervaring te worden. Het is een eer om dit verhaal, dat zo nauw aan ons hart ligt, opnieuw te mogen vertellen. We kijken ernaar uit om ons publiek opnieuw te ontroeren en te inspireren met deze bijzondere productie.”

De productie belooft opnieuw een baanbrekende theaterbeleving te worden, mede dankzij het concept met de rijdende tribunes, de prachtige muziek en het meeslepende verhaal.

De spektakel-musical 14-18 vertelt het aangrijpende verhaal van de Eerste Wereldoorlog door de ogen van vier boezemvrienden uit een klein Vlaams dorpje, wiens levens voorgoed veranderen wanneer ze aan het front gaan vechten. Hun verhaal is er een van vriendschap, liefde en de wil om te overleven onder de meest extreme omstandigheden.

In de cast vinden we namen terug uit de originele productie én maken nieuwe acteurs hun opwachting:

Jelle Cleymans – Jan

Yanni Bourguignon – Jan

Sandrine Van Handenhoven – Anna

Niels Destadsbader – Albert

Jonas Van Geel – Fons

Jérémie Vrielynck – Fons

Charlotte Timmers – Céline

Remi De Smet – Kamiel

Peter Van de Velde – Sergeant De Decker

Marc Peeters – Generaal

Ron Cornet – Generaal

Ensemble:

Hilde Van Wesepoel

Jurgen Stein

Steven Colombeen

Sven Tummeleer

Baptiste Vuylsteke

Nordin De Moor

Charline Catrysse

Martijn Claes

Florence Van Laecke

Tim Saey

Jeroen Logghe

Liesbeth Roose

Pieter Casteleyn

Laura Seys

Wout Sels

Lander Van Nuffelen

Tessy Torfs

Alexander Boone

Daan Keisse

Ian Schelfaut

Lien Van den Bossche

Kobe Donckers

Noah Mollet

Douwe Debroux

Eline Van Ginderen

De creatives zijn nog altijd topnamen uit de (inter)nationale musicalwereld. Het script en de regie zijn in handen van Frank Van Laecke, de compositie en arrangementen werden gemaakt door Dirk Brossé en de liedteksten zijn geschreven door Allard Blom.

Vanaf juni in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs

Tickets & info: www.14-18.nu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.