Zwangere Guy & Lander Gyselinck kondigen samenwerking aan met nieuw album

Zwangere Guy
Op 4 november is het zover. De samenwerking tussen platinum artiest Zwangere Guy en drumwonder/producer Lander Gyselinck wordt werkelijkheid met het album ‘Pourriture Noble’.

Zwangere Guy en Lander Gyselinck ontmoetten elkaar op het podium enkele jaren geleden in de oude Recyclart. Een ontmoeting die bij beiden artistieke aardkorsten zou gaan doen verschuiven, de één zich koppig met stokken loswrikkend uit het jazzkeurslijf, op zoek naar ongeziene beatoorden, de andere, de meest gewiekste en beruchte tong van het land, vlotjes Belgische rapgeschiedenis schrijvend met klassiekers, maar met haviksogen altijd op zoek naar wat hiphop doet leven.

In die existentiële noodzaak om voor zichzelf artistiek en persoonlijk te blijven innoveren, vonden deze heren elkaar in de eerste donkere pandemische dagen van 2020. Een rotte periode, waarbij artiesten zonder podium, ergens hun inspiratie vandaan moesten halen. De liefde voor avontuur in muziek verbond hen en een lang creatief proces ontsproot. Eén dat er enkel voor zichzelf hoefde te bestaan, dat geen ambitie had en net daarom de ruimte kreeg om te rijpen.

“Pourriture Noble”

In het album Pourriture Noble, hoor je, meer nog, ‘voel’ je de ontmoeting van 2 op het eerste zicht uiterste persoonlijkheden die iets heel intiems delen in muziek: liefde, leed, kwaadheid en verwondering. Elkaar de ruimte gevend om andere aspecten in zichzelf op te zoeken en heilzaamheid te vinden.

Zwangere Guy laat het harnas zakken en geeft aan Gorik van Oudheusden het woord over onzekerheden, zelf-afschuw, kwaadheid en verdriet. Virtuoos maar ook breekbaar. De straatdealer met de grote mond op pad met de jazzridder.

Lander Gyselinck houdt de gebruikelijke cockpit van de drums voor het laatst en zoekt hier eerder als componist en arrangeur naar melancholie en kleur via melodie. Hij daagt Gorik uit tot experimentelere woordenstromen.
Ze leggen elkaar het vuur aan de schenen maar spreken daarmee in echte taal en vertrouwen. De duurzaamheid van de eerlijkheid.

Die realness of ‘echtheid’ daar staat Pourriture Noble voor. Iets waar hiphop schatplichtig aan jazz voor is, hebben ZG en LG in zijn puurste en meest fragiele vorm proberen smeden: van de woorden en gevoelens die ZG durft delen, tot de experimentele songwriting en resoluut live opgenomen songs ondersteund door een internationaal dreamteam van jazzmuzikanten. Pourriture Noble is dat proces waar de druif de schimmel ontmoet, chemie in zijn pure vorm, een geduldige rotting, van iets trash tot een delicatesse.

Release op 4 november bij Top Notch zowel online als op Limited Edition vinyl, Standaard vinyl en CD

Over Zwangere Guy 
Ook bekend als Gorik van Oudheusden. ‘Wie Is Guy?’, ‘BRUTAAL’ en ‘BRUTXXL’ volgden elkaar razendsnel op. Met deze drie ijzersterke solo albums op zijn  palmares en met 5 STIKSTOF albums onder de getatoeëerde arm bewees hij de boss te zijn van de Belgische rapscene.

Over Lander Gyselinck
Lander is één van de grondleggers van de new wave van de Belgische Jazz. Ook al heeft hij diepe wortels in de jazztraditie, hij staat ervoor bekend om eigen sound te creëren.  Met STUFF. speelde hij de voorbije jaren alle podia plat en met zijn knettergekke duo’s BeraadGeslagen en Lander & Adriaan wist hij opnieuw een zeer jong publiek te winnen met live experimentele clubmuziek met een hoek af. Landers etalagekast liegt er niet om met onder andere de Toots Thielemans Jazz Award, Sabam Jazz Award, drie MIA’s als ‘Beste Muzikant’ en de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.