Winter in Antwerpen was groot succes

Winter In Antwerpen
©Stad Antwerpen / Sigrid Spinnox

Zondag werd Winter in Antwerpen officieel afgesloten met een gezellige Winter-BBQ aan de Scheldekaaien ter hoogte van de Voetgangerstunnel. Vier weken lang werd de binnenstad ingepalmd door een magisch winterwonderland. Niet enkel de klassiekers maar ook de nieuwigheden werden erg gesmaakt. Dit jaar kwamen 1.400.000 bezoekers een kijkje nemen. Dit is ca. 22 % meer dan vorig jaar. 

Openingsfeest

Het openingsfeest van Winter in Antwerpen op 7 december was meteen een voltreffer. 110.000 bezoekers kwamen genieten van een sfeervol ingeklede binnenstad.

De onthulling van het magisch winterbos voor de kathedraal lokte heel wat toeschouwers naar de Handschoenmarkt waar 11 eilanden bekleed met mos, een 50-tal boomsculpturen, honderden lichtjes en mysterieuze geluiden zorgden voor de verhoopte verwondering.

De grootste nieuwigheid dit jaar was het Rail ’n Snow event op de Scheldekaaien, waar iedereen zich kon vergapen aan de spectaculaire stunts van een 70-tal snowboarders en freestyle-skiërs tijdens het Belgisch Kampioenschap Freestyle Snowboard.

Maar ook de opening van de ijspiste met Olympisch kunstschaatster Loena Hendrickx en het optreden van Soulsister vanuit het Joe Christmas House zorgden voor heel wat kijklustigen.

Kerstmarkt en attracties

Vier weken lang veranderde het historisch centrum in een magisch winterwonderland. Meer dan 10 kilometer slingers aan kerstlichtjes verlichtten de stad van de Meir via de Groenplaats over Handschoenmarkt, Grote Markt, Suikerrui tot aan het Steenplein en zorgden zo voor een extra magische beleving.

De klassiekers bleven scoren. Zo genoten meer dan 1 miljoen passanten van een sfeervol aangeklede kerstmarkt, die met 86 kraampjes slingerde van de Groenplaats tot aan het Steenplein. 48.000 schaatsers kwamen hun kunsten uittesten op de ijspiste op de Groenplaats. Er werden dit jaar 12.000 wensen verstuurd vanop de digitale wensenmuur naar vrienden en geliefden. 25.000 bezoekers kregen vanuit het reuzenrad een prachtig zicht over de stad. Talrijke fans en muziekliefhebbers brachten een bezoek aan het Joe Christmas House, waar meer dan 200 uur liveradio werd uitgezonden, of woonden een van de vele verrassingsoptredens bij.

Maar ook de nieuwigheden werden enthousiast onthaald. Zo gingen heel wat speurneuzen op stap met Portico en probeerden zo samen met hem het raadsel op te lossen. Verder werden Winterbar 25/12 op de Groenplaats en Bar Den op het Steenplein druk bezocht. De VR Dome en Escape Room op het Steenplein waren erg in trek, en werden door jong en oud uitgetest.

Vuurwerk

Op 31 december zette Antwerpen het nieuwe jaar traditiegetrouw in met een knal. 120.000 bezoekers waren onder de indruk van het prachtig vuurwerkspektakel boven de Schelde en wensten elkaar het beste toe voor het nieuwe jaar.

Winter-BBQ

Deze middag werd deze editie van Winter in Antwerpen feestelijk afgesloten met een gezellige Winter-BBQ, die plaats vond aan de Scheldekaaien, ter hoogte van de Voetgangerstunnel. 15.000 bezoekers kwamen er klinken op het nieuwe jaar met een prachtig zicht over de Schelde. Het aangeboden eten en drinken werd erg gesmaakt:

·        3.500 burgers, 800 wraps, 500 bakharingen, 800 pizza’s, 800 BBQ-worsten of zalm, 400 vegan burgers

·        1.500 pannenkoeken, 2.800 smoutebollen

·        6.000 porties friet

·        10.000 liter bier

Ook protest tijdens Winter-BBQ

Video: ©ATV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.