Vlamingen bedankten elkaar massaal tijdens De Warmste Week

De Warmste Week
©VRT

De Warmste Week 2020 zit erop. Ontelbaar veel mensen hebben dit jaar het verschil gemaakt. En die hebben elkaar massaal bedankt tijdens De Warmste WeekBart Peeters en Siska Schoeters riepen zonet in De Warmste Dankuwel van het Jaar op om die warmte te koesteren voor al wie het nodig heeft. En die nog nodig zal hebben.

Bart Peeters en Siska Schoeters: “Deze bijzondere editie van De Warmste Week hadden we nodig, op het einde van dit lastige coronajaar. Want ze heeft zoveel warmte en dankbaarheid naar bovengehaald bij de mensen. Maar ons ook getoond hoe belangrijk het is dat we er zijn voor elkaar, zeker als ‘t moeilijker gaat. En dat moeten we blijven doen. Blijf elkaar graag zien. Blijf zorgen voor elkaar. Hou vol!”

De Warmste Dankuwel van het Jaar eindigde met Lize en Sanne die, samen met veel kijkers thuis, een laatste keer ‘Ik hou van u’ zongen, in een bijzondere versie van The Great Belgian Songbook.

De Warmste Week
©VRT

Beats of Love

Studio Brussel-presentatoren draaiden een week lang in duo Beats of Love vanop verschillende warme plekken in Leuven.

Michèle Cuvelier en Joris BrysEva De Roo en Sander VandenhendeFien Germijns en Stijn Van de Voorde en Kirsten Lemaire en Max Vryens trokken langs 20 verschillende locaties in Leuven. Van de centrale gevangenis tot de brandweerkazerne, STUK en Gasthuisberg.

Eindigen deden ze in ten slotte De Warmste Straat van Leuven. De Adolphe Bastinstraat won een coronaproof miniconcert van Selah Sue. Voor de gelegenheid bracht de Leuvense artieste er vanavond onder meer haar eigen live versie van ‘Beats of Love’ van Nacht Und Nebel.

5 meest aangevraagde platen:

 1. ‘I’ll be there for you’ – The Rembrandts
 2. ‘I want to dance again’ – The Subs
 3. ‘Heroes’ – David Bowie
 4. ‘Dit is voor jou’ – Goldband
 5. ‘Nothing else matters’ – Metallica

5 muzikale hoogtepunten:

 • Bastille met ‘Survivin”
 • Brutus met ‘War’
 • London Grammer met ‘Baby it’s you’
 • Lous & The Yakuza met ‘Dilemme’
 • Smiths & Burrows met ‘When the Thames Froze’

https://www.facebook.com/watch/?v=734197290853104

De Warmste Week
©VRT

Het Warmste Koor

Radio 2 zorgde tijdens De Warmste Week voor een zingend dankjewel met Het Warmste Koor. Speciaal voor De Warmste Week stak Noordkaap hun meezinger ‘Ik hou van u’ in een nieuw jasje. Jong en oud – van jongste deelnemer Lode (2,5 jaar) tot Irene (98 jaar) – zongen luidkeels mee met de karaokevideo op radio2.be voor iemand die voor hen het verschil maakt.

https://www.facebook.com/watch/?v=2948946462059067

De Warmste Week
©VRT

#soeperbedankt

Dieter Coppens trok tijdens De Warmste Week op roadtrip door heel Vlaanderen met zijn soepbus. Om zoveel mogelijk soep te schenken aan mensen die het verschil hebben gemaakt het afgelopen jaar. Samen met zijn soepporters Kevin uit Down the road, Wim Lybaert, Siska Schoeters, Tijs Vanneste, Leen Dendievel, Eddy Planckaert en zijn zoon en dochter vlamde Dieter door het land.

#soeperbedankt in cijfers:

 • 1 keer zonder benzine gevallen
 • 2 keer een garagist nodig gehad
 • 3 soeperintieme concerten (Milow, The Starlings en Bazart)
 • 4 winterbanden
 • 5 provincies
 • 6 keer tong verbrand
 • 7 dagen
 • 8 soepporters mee op trip (Suzy en Francis vervingen Cath Luyten)
 • 9 liter ontsmettingsalcohol
 • 110 keer getoeterd
 • 628 liter soep uitgedeeld

https://www.facebook.com/watch/?v=2909203739316397

De Warmste Week
©VRT

Ketnet

Ketnet-wrappers SanderSienGloriaSarah en Thomas trokken met hun Ketnet Brandt Weer-wagen door heel Vlaanderen. Ze werden verwarmd door prachtige bedankingen van en vooral voor de jongste vlammers, wat nog maar eens bewijst dat ook Ketnetters dit jaar het verschil hebben gemaakt. In hun tocht van maar liefst 534 km bezochten ze 15 steden en gemeenten en zorgden de wrappers voor honderden vlammen. Gisterenavond sloten ze samen hun tocht af onder de VRT-toren en blikten ze terug op een hartverwarmende week.

https://www.facebook.com/watch/?v=206067434516869

De Warmste Week
©VRT

MNM

Tot slot bedankte MNM alle jongeren met een coronaveilig feestje. Afgelopen week trok dj Brahim de baan op om alle MNM-luisteraars die iets warms gedaan hebben te bedanken met zijn mobiele silent disco. Hij reisde heel Vlaanderen rond, van Halen tot Ieper. Goed voor 823 km on the road. Start to dj’s zorgden daarbij voor de perfecte soundtrack.

De Warmste Week
©VRT

https://www.facebook.com/watch/?v=792846051310930

Read more

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.