Nieuwe releasedatum aangekondigd voor Red Sandra

Red Sandra
©KFD

‘Red Sandra’, de langverwachte film van Jan Verheyen en Lien Willaert (die ook het scenario schreef), heeft een nieuwe releasedatum. Het waargebeurde, aangrijpende en actuele verhaal wordt wegens de aanhoudende Covid-19-dreiging en de onzekerheid over wanneer de bioscoopzalen opnieuw openen, verplaatst naar 27 oktober 2021. 

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Belgische familie Massart, dat tien jaar geleden al heel wat losmaakte in ons land. De hoofdrollen worden vertolkt door Sven De Ridder (papa William), Darya Gantura (mama Olga) en de debuterende Rosalie Charles (Sandra). In belangrijke nevenrollen zien we Viviane De Muynck, Peter Gorissen, Charles Aitken, Kaisa Hammerlund, en Christopher Dane.

Synopsis: William en Olga krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje Sandra (6) lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. De wereld van het gezin stort in elkaar. De vader weigert de hoop op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie.

Director of photography is de Nederlander Reinier Van Brummelen, al jaren de vaste d.o.p. van Peter Greenaway en Martin Koolhoven en die in België het ambitieuze ‘Labyrinthus’ van Douglas Boswell draaide. Production designer is Toon Mariën die al eerder samenwerkte met Jan Verheyen aan o.a. ‘Het Tweede Gelaat’ en ‘De Collega’s 2.0.’.

RED SANDRA wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met Kaap Holland Film (NL) en VTM. De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Telenet, de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD).

‘Red Sandra’ wordt vanaf 27/10/2021 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.