Udo viert 6 jaar samenzijn met Leen Dendievel

UDO
©Live Entertainment

In 1988 bezorgde Céline Dion Zwitserland goud op het Eurovisiesongfestival. De toen nog 20-jarige Canadese superster zong zich met Ne Partez Pas Sans Moi in de geschiedenisboeken. Het lied was voor Dion meteen het begin van een fantastische carrière.

In 2014 was het lied ook onverwachts het begin van Udo’s relatie met Leen, want beiden leerden elkaar kennen toen hij met Céline Dion’s hit de preselectie van Eurosong won. Om hun 6 jaar samen te vieren brengt Udo ‘eindelijk‘ zijn succesvolle versie uit.

Ne Partez Pas Sans Moi is meteen de voorloper van een nieuw Frans repertoire waaraan de zanger werkt: “Ik heb altijd al geweten dat ik vroeg of laat in de taal van mijn moeder zou zingen”. Udo reist dit jaar nog naar Cannes om zijn songs af te toetsen bij zijn bekende tante, barones Annie Cordy.

De single Ne Partez Pas Sans Moi is verkrijgbaar via iTunes (pre-order) en Spotify (gratis pre-save) via volgende link:

https://distrokid.com/hyperfollow/udo/ne-partez-pas-sans-moi

Zwijgplicht

Toen Udo met zijn versie van Ne Partez Pas Sans Moi de meeste punten kreeg van juryleden Piet Goddaer en Jef Martens én zelfs een traan liet vallen bij Bart Peeters, scoorde hij niet enkel punten in de Vlaamse huiskamers, maar ook bij Leen Dendievel. “Die opnames van Eurosong waren al enkele maanden achter de rug toen ik Leen voor het eerst ontmoette. Ze vroeg me of het klopte dat ze me herkend had in de trailer van EEN, maar ik hield me aan de zwijgplicht van de zender. Het is maar pas toen ze met haar mama naar de uitzending op televisie keek, dat ze het ontdekte,” vertelt Udo.

“Niets belangrijker dan de liefde”

Kort na die uitzending leerden de twee elkaar beter kennen en werden ze een stel. “Voor mij hoefde Eurosong eigenlijk al niet meer,” lacht Udo, “want wat is er nu belangrijker dan de liefde?” In de finale moest hij het onderspit delven en ging Axel Hirsoux met de overwinning lopen. “Ik wist tijdens de live uitzendingen al dat ik met het nummer dat de VRT voor me koos nooit het succes van Ne Partez Pas Sans Moi zou evenaren en dat de overwinning naar Axel zou gaan. Maar het mooiste wat ik aan Eurosong 2014 overhield was ongetwijfeld de vrouw waarmee ik later in het huwelijksbootje zou stappen,” aldus de artiest.

Lang gewacht

Waarom Udo zijn versie van Ne Partez Pas Sans Moi nooit eerder heeft uitgebracht is ook voor hem een raadsel: “De reacties op mijn versie en een huilende Bart Peeters waren overweldigend en eerlijk gezegd was de impact groter dan mijn overwinningen van X-Factor en Zo Is Er Maar Een samen. Achteraf bekeken was het commercieel gezien een goede zet geweest om dat lied als single uit te brengen, maar ik was daar allesbehalve mee bezig. Nu, zes jaar later, concerteert Céline Dion in ons land en leek het me een goed idee om mijn 6 jaar met Leen op die manier te vieren.”

Frans, moeders taal

Udo: “Al sinds ik professioneel met muziek bezig ben weet ik dat ik nummers in het Frans wil uitbrengen. Op mijn debuutalbum stond al een Franse versie van ‘Ik Mis Je Zo’. Will Tura bracht ooit ‘Tu Me Manques À Mourir’ uit en dat was meteen het favoriete Tura-lied van mijn moeder. Op mijn eerste Vlaamse album stonden eveneens twee extra nummers in het Frans. Mijn nieuwe repertoire is in die zin ook een logische stap. En aangezien mijn moeder er niet meer is, vind ik het belangrijk te weten wat mijn Franstalige familie ervan vindt. Zo reis ik voor de zomer nog naar mijn tante Nini in Cannes om wat professioneel advies in te winnen”.

De single Ne Partez Pas Sans Moi is verkrijgbaar via iTunes (pre-order) en Spotify (gratis pre-save) via volgende linkl

https://distrokid.com/hyperfollow/udo/ne-partez-pas-sans-moi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.