Sioen lanceert nieuwe single vanuit China

SIOEN
©Nick Proot
De afgelopen week was Sioen in China waar hij optrad aan de Chinese Muur op uitnodiging van Belexpo (de organisatie die de Belgische vertegenwoordiging op wereldtentoonstellingen begeleidt) en een concert gaf in de Dusk Dawn Club in Peking, vlakbij de Verboden Stad. Sioen sprak hierover aan de telefoon bij Radio 1 (Byloo) & Radio 2 en ook VRT NWS pikte dit verhaal uitgebreid op.

De verhalen rond de sociale controle in China zijn ondertussen algemeen gekend.
“it’s too dangerous. Someone might hear us.”
Overal schuilt ‘big brother’ om de hoek. Er staan overal camera’s, als je op Facebook zit en dat wordt ‘gezien’ dan krijg je een boete, het puntensysteem voor goed gedrag zorgt voor argwaan onder de bevolking, er worden raids gehouden in clubs waarbij stukjes haar worden verzameld van de clubgangers om het dna op drugsgebruik te checken… . Een taxi-chaufeur fluisterde Sioen toe: “In China we don’t have human rights… Please don’t talk about politics anymore, it’s too dangerous. Someone might hear us.
– wie ‘braaf’ is krijgt wc papier…. –
Het ‘toppunt’ van die controle’ mocht Sioen zelf ervaren bij een toiletbezoek aan de voet van de Chinese muur, wanneer er door een machine om gezichtsherkenning werd gevraagd om simpelweg wat velletjes wc-papier te verkrijgen. Check het hilarische filmpje hier.

https://www.facebook.com/frederik.sioen/videos/10220786795399485/

– ODEGAND: GRATIS SLOTSPEKTAKEL IN GENT –
Zaterdag 14 september 2019 trekt Gent Festival van Vlaanderen het cultuurseizoen op gang met OdeGand. Vaar mee langs de vele cultuurhistorische parels van Gent en lik duimen en vingers af met heerlijke acts.’s Avonds laten ze de Gras- en Korenlei oplichten met een concert op het water en een unieke dans- en vuurwerkshow.
Langsheen het water rijzen verrukkelijke klanken op van de uitzonderlijk begaafde Franse trompettiste Lucienne Renaudin Vary.
Sioen en band zullen er vijf songs brengen: naast de nieuwe single ‘Little Girl‘ ook muzikale pareltjes van Gershwin, Berthold Brecht / Kurt Weil & Gaetano Veloso.

Doe daar nog de kolkende ritmes van een taiko drummer bovenop en je voelt het trillen van top tot (in je kleinste) teen. In de lucht wagen de dansers van Sky Motion zich aan luchtacrobatie en uiteraard eindigen ze de 17de keer op  rij met een fenomenale vuurwerkshow!

SIOEN
©David Dalemans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.