Oproep om scenarist Nasrin Sotoudeh onmiddellijk vrij te laten

Nasrin Sotoudeh
©THE PR FACTORY

De European Film Academy en het Internationaal Filmfestival van Berlijn roepen op tot de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van scenarist, advocaat in mensenrechten en activist Nasrin Sotoudeh.

Ze is de laatste passagier in Jafar Panahi’s TAXI TEHERAN, winnaar van de Gouden Beer, waarin ze openlijk praat over haar toewijding voor politieke gevangenen en het publiek charmeert met haar energieke en vreugdevolle personage. Samen met de regisseur, won Nasrin Sotoudeh de Sakharov Prijs van het Europees Parlement in 2012. Ze is één van Irans meest prominente stemmen en wordt al lang achtervolgd door de Iraanse overheid.

Nasrin Sotoudeh werd in juni 2018 gearresteerd op basis van dubieuze aantijgingen die betrekking hadden op haar werk als advocaat. Ze werd veroordeeld tot 30 jaar gevangenis en 148 zweepslagen. Ze zit opgesloten in de beruchte Evin gevangenis in Tehran waar ze aan haar tweede hongerstaking begon op 11 augustus  om te protesteren  tegen het regime dat weigert om politieke gevangenen tijdens de pandemie vrij te laten. Haar gezondheid is kritiek en een onmiddellijke vrijlating is noodzakelijk om haar medische hulp toe te dienen.

We roepen de Iraanse authoriteiten op alle beschuldigingen ten aanzien van Sotoudeh op te geven en haar onmiddellijk uit de gevangenis te ontslaan zodat ze de nodige medische hulp kan krijgen.
We willen ook alle film – en culturele instituten van over de hele wereld vragen om dit nieuws te delen en om de PEN’s petitie te tekenen voor de vrijlating van Nasrin Sotoudeh :  https://pen.org/sign-now-iran-must-release-nasrin-sotoudeh/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.