5 o’ Clock Shadow brengt nieuwe single ‘November’s Falling’

5 o' Clock Shadow
©BUZZARD
5 o’ Clock Shadow is een vijfkoppige band uit het Gentse. “Als je op onze muziek een term moet plakken, noemen we het vintage poprock, hedendaagse muziek in een old school jasje”.

De band
De kernbezetting van 5 o’ Clock Shadow bestaat uit multi-muzikant Chris Mortier en producer Jean Pol Cornelis. Chris was sinds zijn jeugd al gepassioneerd door muziek en instrumenten. Hij won verscheidene lokale muziekwedstrijden en kende kleine succesjes als muzikant, maar voor Chris bleef het echter altijd een hobby.

Enkele jaren geleden leerde hij Jean Pol kennen, een producer met een eigen professionele studio. Het muzikale bloed begon opnieuw te borrelen en beide muzikanten besloten om samen 20 nummers op te nemen die Chris in de loop der jaren had geschreven. Ze besloten om de band 5 o’ Clock Shadow op te richten, met de focus op vintage poprock. “De naam van onze groep is eigenlijk een reflectie die we wilden maken van ons leven. We zijn beiden 55 jaar oud, geboren in 1965. Dat was een zeer goed jaar (lacht). We zijn niet meer piepjong, dus als je een dag zou voorstellen als een mensenleven, is het voor ons momenteel 17u in de namiddag, vroege avond. Dat heeft natuurlijk ook een voordeel, we nemen een grote bagage aan wijze levenslessen met ons mee. Ik weet zeer goed wat ik wel, maar ook niet wil. Deze duidelijkheid weerspiegelen we met ‘Shadow’. Een schaduw is afgelijnd en heeft duidelijke grenzen. Met andere woorden, 5 o’ Clock Shadow staat voor een expressieve levendigheid en voor efficiëntie”.

“Wanneer we terug buiten mogen komen, zullen we ook onze eerste live optredens geven. We staan te popelen en kijken er enorm naar uit”, vertelt een enthousiaste Chris.

Uitlaatklep
“Onze eerste release was getiteld ‘Prime Time Delight’. Ik gebruik muziek als een uitlaatklep, sommige verhalen, zowel positief als negatief, moet ik gewoon op papier zetten. Soms komt daar dan een nummer uit, maar soms is het gewoon een probeersel. Ons eerste nummer ‘Prime Time Delight’ schreef ik met een cynische en kritische knipoog naar het populisme in de wereld. En dan specifiek richting Amerika, wat daar allemaal gebeurd is de afgelopen jaren vind ik een steek in het hart van iedereen die een beetje van traditie houdt”.

November’s Falling
“Het nieuwste nummer heeft geen politieke boodschap. Dit melancholisch nummer staat stil bij het liefhebben van onze naasten. November is traditiegetrouw een periode om onze geliefden te gedenken. Net zoals de bladeren vallen, vallen we door deze letterlijk donkere tijden soms een beetje in een zwart gat. Het is niet altijd gemakkelijk om het leven terug op te pikken na het verliezen van een geliefde. Dat kan zijn door de dood, maar ook door onverwachts afscheid moeten nemen, zoals bijvoorbeeld een verhuis naar het buitenland of een relatiebreuk”, zegt Chris.

‘November’s Falling’ is vanaf nu digitaal beschikbaar en zal ook terug te vinden zijn op de eerste EP van de band die in februari uitgebracht zal worden.

‘November’s Falling’, de nieuwe single van 5 o’ Clock Shadow, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.