“One Hit Wonders” van Alexander Popelier in de nieuwe Gentse Rufus Gallery

Alexander Popelier
©Tap Tap Club

Fotograaf Alexander Popelier toont verrassend nieuw werk in de opkomende expo “One Hit Wonders” in de nieuwe Gentse Rufus Gallery. Met verve drukt Alexander zijn stempel op Vlaamse portret- en modefotografie. De fotograaf besluit zijn focus te verdelen en werkt aan een eigen, uniek project die hij later de naam “One Hit Wonders” doopte. Rufus Gallery, pas in oktober 2019 in Gent geopend, koos Popelier’s werk om met zijn expositie de najaarszomer aan te kondigen. Vanaf begin september kan je in de galerie uiteenlopend en opvallend werk zien, voor het eerst getoond.

Over Alexander Popelier

Alexander Popelier (°1986, Gent) behaalde in 2008 een diploma grafisch ontwerp aan KASK Gent. Tijdens zijn opleiding kwam hij al in contact met fotografie, maar zijn interesse verschoof na zijn studies al snel volledig in de richting van het medium. In 2011 richtte hij samen met een collega AVANTGAND op, de fotostudio van waaruit hij vandaag werkt en naast eigen werk ook beelden creëert voor verscheidene klanten en magazines als Knack Focus, Sabato en Knack Weekend

Over One Hit Wonders

Voor One Hit Wonders dook Alexander Popelier in zijn archief en selecteerde een reeks momentopnames die zijn identiteit als fotograaf doen spreken. Vaak zijn het snapshots of beelden die voortkwamen uit een onafgebakend idee, van waaruit Popelier op zoek gaat naar wat hem als fotograaf verwondert. Het resultaat toont zich in verstilde beelden die doordrongen zijn van tactiliteit en subtiele details. De mens is nooit veraf, ook al is hij niet steeds herkenbaar. Geometrische patronen en lijnvoeringen zijn te ontdekken in beelden die evenwel spontaan, soms per toeval, tot stand kwamen.

Op die manier is elk beeld een one hit wonder, een momentopname waarin datgene wat fotografie voor Popelier subliem maakt, even tevoorschijn komt. Het is alsof we in de verstilling een zeldzaam ogenblik aan kunnen raken, waardoor het voortleeft.

ALEXANDER POPELIER
ONE HIT WONDERS
RUFUS GALLERY, LAND VAN WAASLAAN 58, 9000 GENT
5 september tot 4 oktober 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.