WWF-ambassadeurs Armin van Buuren en Jessie Jazz slaan handen ineens voor #Beatplastic

Armin Van Buuren
©SNDR

De wereldwijde plasticvervuiling is nog steeds een gigantisch probleem. Elk jaar komt er maar liefst 8 miljoen ton plastic in de zee terecht, en ondanks meerdere initiatieven blijkt het bijzonder lastig om deze enorme hoeveelheden terug te dringen. Om die reden sloegen Global Oceans Ambassador Armin van Buuren en het Wereld Natuur Fonds (WWF) vorig jaar al hun handen ineen voor #Beatplastic, en daarbij krijgen ze nu ook steun van Jessie Jazz Vuijk.

Gedurende de #Beatplastic-week, die loopt van 3 t/m 9 september en te volgen is op de socialmediakanalen van Armin, Jessie en WWF-Nederland, lanceert Jessie Jazz een even indrukwekkende als schokkende videodocumentaire ‘What About Plastic’ die door haar wordt aangekondigd in Armin van Buuren’s wereldbekende A State Of Trance-radioshow. Het doel is om zoveel mogelijk mensen in actie te krijgen, onder meer voor het ondertekenen van de WWF-petitie waarmee wereldleiders worden opgeroepen tot een VN-verdrag met concrete afspraken over het stoppen van plasticvervuiling.

Armin van Buuren“In november 2019 heb ik tijdens een WWF-projectbezoek aan Bali met eigen ogen gezien wat plasticvervuiling doet met de natuur en dus ook met ons. Deze ervaring heeft mijn ogen geopend. Ik ben geschrokken van de enorme hoeveelheden plastic die wij, niet alleen in Bali, maar wereldwijd produceren, vaak om het na hele korte tijd alweer weg te gooien. Het probleem is zo enorm dat ik zoveel mogelijk mensen probeer te bereiken om hier iets aan te doen. En ik kan daar heel goed hulp bij gebruiken. Gedurende de #Beatplastic-week wil ik mijn social media-volgers door middel van muziek en quizzen uitdagen, in de hoop dat iedereen de WWF-petitie zal tekenen.“

Het Nederlandse model Jessie Jazz deelt die overtuiging. Als YouTuber en Miss Nederland (2015) heeft ze in Nederland een groot bereik onder jonge mensen die graag een bijdrage zouden willen leveren in de strijd tegen plasticvervuiling, maar niet zo goed weten hoe. Om die reden heeft Jessie de eerder genoemde videodocumentaire gemaakt, en ook zij is vanaf nu officieel WWF-ambassadeur.

Jessie Jazz Vuijk: “Ik ben super dankbaar dat ik mij in mag zetten als ambassadrice voor WWF. Het wereldwijde plastic-probleem is gigantisch. De grootte van het probleem werd mij pas echt duidelijk tijdens het maken van de documentaire. Mijn bewustwording wil ik graag doorgeven. Het probleem is groot maar het is zeker niet onmogelijk om hier iets aan te doen. Ik geloof in de kracht van samenwerking en ben blij dat Armin en ik onze krachten kunnen bundelen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.