Nigel Williams & Michael Schack roepen tot de ‘Order’

Michael Schack

Of je de brexit nu van dichtbij, veraf óf helemaal niet volgt: je hoorde vast en zeker Speaker John Bercow’s iconische bevel “Order!”. Belgiës bekendste drummer Michael Schack vond het tijd voor een muzikaal eerbetoon aan de meest populaire quote in de drie jaar durende Brexit-saga en lanceert een single met toepasselijke naam ‘Order!’. De Vlaams-Britse cabaretier Nigel Williams zorgde voor de vocals. En zijn stem lijkt wel héél erg op die van de voorzitter van het Britse parlement.

De single met bijhorende videoclip bekijk en beluister je hier:

“Order! Order!” John Bercows stem van schuurpapier galmt al jaren doorheen het Britse House of Commons. En sinds de brexit, mag je Bercow gerust een beroemdheid noemen. Zijn luidkeelse ‘Ordeeer’ verdient volgens producer en dj-drummer Michael Schack alle lof.

Nu, een week voor de brexit – of komt er toch nog uitstel – stuurt Michael zijn nieuwste single de wereld in. Na FRÀ’KOEH opnieuw een intens en up-tempo nummer, waarbij – hoe kan het anders – ook drums mee de hoofdrol spelen. Pure EDM, met een tikkeltje elektro en drum-‘n-bassinvloeden. Cabaretier Nigel Williams vertolkt de rol van Bercow: van “The Ayes to the right. The Noes to the left” en-van-je “Order!”

De jonge en veelbelovende regisseuse Elise Eetesonne maakte op aangeven van Michael de bijhorende puppets/muppets en ze blikten samen de videoclip in.

Over Michael Schack

Menig muziekliefhebber zag Michael Schack reeds als drummer aan het werk bij tal van Belgische bands en dj’s als Milk Inc, Netsky (live), Ozark Henry, Soulsister of PUSH Live. Maar Michael Schack is véél meer dan dat. Noem hem gerust dé pionier op vlak van elektronische live muziek. Als producer, djdrummer én drummer reist hij de hele wereld rond. Michael stond al op het podium in zowat heel Azië incl. Korea en Japan, maar ook in Australië, de Verenigde Staten en de UK en vervoegde afgelopen zomer de line-up van zomerfestivals in binnen -en buitenland. En ook bij ons scheert hij hoge toppen – letterlijk én figuurlijk: in april kwam Michael op spectaculaire wijze en samen met zijn drumstel, uit de nok van het Sportpaleis neergedaald tijdens Back to The 90s & Nillies. Na zich jaren ‘te verstoppen’ achter de frontzanger of hoofdartiest, gaat Michael volop voor een solocarrière. Hij lanceerde zijn eigen label FATKiCK Records’ en na ‘FRÀ’KOEH’ nu ook zijn tweede single ‘Order!’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.