Maureen krijgt mooi gezelschap in een volledig nieuwe versie van “Sneeuwwitje, de musical”

Maureen Vanherberghen
©Deep Bridge

Vanaf 22 februari kan je in Antwerpen (Theater Elckerlyc), Gent (Capitole), Plopsa De Panne (Proximus Theater) én Hasselt (Ethias Theater) gaan kijken naar een gloednieuwe versie van de musical ‘Sneeuwwitje’, met radiopresentatrice, musicalactrice (‘Troep’) en voormalige Ketnet-‘Held’ Maureen Vanherberghen in haar eerste grote hoofdrol. Voor haar en de cast wordt het bijzonder, want producent Deep Bridge pakt uit met een nieuwe versie van het bekende sprookje. Een nieuw script, nieuwe muziek, nieuwe decors en kostuums. Jasmine Jaspers en Laurenz Hoorelbeke namen afscheid van Titus en Fien, maar in een andere gedaante zijn ze in deze musical opnieuw van de partij.

Volgende maand starten we met ‘Sneeuwwitje’ en de belangstelling is zo groot, dat we ook op 28 en 29 februari spelen in Theater Elckerlyc. Tickets en info over alle voorstellingen vind je op www.deepbridge.be.

Een instapmusical voor jonge kinderen, gezinnen en families, zo omschrijf je misschien wel het beste de nieuwe versie van de musical ‘Sneeuwwitje’ die Deep Bridge creëert en waarmee ze zich de komende jaren duidelijk willen onderscheiden in een markt die ze na het succes van ‘Doornroosje’ en ‘Assepoester’ door en door kennen. “Aanbod genoeg, want er zijn zoveel mooie sprookjes, sages en legendes geschreven, dat we voldoende inspiratie hebben voor de volgende jaren”, klinkt het enthousiast. “Sprookjes bestaan en iedereen kan een prins of prinses zijn. Onze prinses is echter niet langer naïef, maar een vrijgevochten jonge vrouw. Wat als ‘Sneeuwwitje’ zelf haar lot zou kiezen?”

Dat de hoofdrol wordt gespeeld door Maureen Vanherberghen was al langer bekend. Maureen had al een rol in de Ketnet-musical Troep’, maar met de hoofdrol in ‘Sneeuwwitje’ is de voormalige heldin uit de Ketnet-serie ‘Helden’ en radiopresentatrice toe aan een spannende, nieuwe uitdaging. “Ik was in de wolken toen ze mij het script doorstuurden, want alles is nieuw. Het verhaal is bekend, maar de invulling en de vele extra’s maken het dubbel zo boeiend voor mij om deze rol te spelen. Het is allemaal spannend, maar ik heb er veel zin in, zeker als ik zie met wat voor straffe collega’s ik straks het podium deel. In deze musical draait het voor mij om de combinatie van zingen, dansen en acteren. Die ervaring heb ik de voorbije jaren opgebouwd en komt nu goed van pas.”

In december namen Jasmine Jaspers en Laurenz Hoorelbeke afscheid van Titus en Fien, maar in ‘Sneeuwwitje’ is het populaire duo terug van de partij. Hoe ze er gaan uitzien en wat hun namen worden, houden we nog een tijdje ‘classified’. Zeker is dat ze in alle volgende sprookjes hun opwachting zullen maken. In ‘Sneeuwwitje’ is Jasmine de stiefmoeder en Laurenz haar knecht. Vuurwerk en hilarische toestanden, check!

Sneeuwwitje wordt straks wakker gekust (of niet) door Aaron Deveene, die momenteel als Jesse schittert in ‘Thuis’ en die na zijn musicalopleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel ook al schitterde in o.a. ‘Pippin’, ‘Jekyll & Hyde’ en ‘Catch Me If You Can’, waarin hij de hoofdrol ‘Frank. Jr’ vertolkte. Aaron is een geboren prins, want in die rol was hij ook al te zien als Prins Henri in Er Was Eens… Het Sprookjesconcert en recent als Prins Victorian in ‘Assepoester’.

Charlotte Campion is ‘de spiegel’, deels een meubel, deels een echte madam. Charlotte staat al van kleins af aan op een podium. Na haar opleiding Woordkunst-Drama aan het Lemmensinstituut te Leuven, trok Charlotte naar het Koninklijk Conservatorium Brussel richting Musical, waar ze afstudeerde in 2013. Charlotte speelde eerder al overtuigende hoofdrollen in onder andere  ‘Assepoester, Het Tamelijk Ware Verhaal’, ‘The Sound Of Music’ en ‘Grease’.

Isabelle Heremans, die twee jaar geleden afstudeerde als bachelor Musicaltheater aan het Brusselse Koninklijke Conservatorium, speelt de rol van de al iets meer gerimpelde Bobonneke en ze is ook de understudy voor de stiefmoeder. Isabelle schitterde eerder al in de musicals ‘The Little Mermaid’, de schoolproductie ‘Jekyll & Hyde’ en samen met haar klas bracht ze het afstudeerproject ‘Schone Handen’, een verhaal dat gebaseerd was op Lorca’s klassieker ‘La Casa De Bernarda Alba’, waarin ze de rol van de tirannieke moeder Bernarda vertolkte. Het voorbije jaar was ze onder andere te zien in het ensemble van de spektakelmusical ‘40-45’.

Geen musical zonder een straf ensemble! Inge Teeuwen (‘My Fair Lady’), Nando Tilkin (‘The Wild Party’, ‘The Christmas Show’), Jens Sauviller (‘La Cage Aux Folles’) en Zoë Guisson (‘The Christmas Show’) vervolledigen de cast.

Het creatieve team van ‘Sneeuwwitje’ bestaat uit Mart van den Hout (regie), Ad van Dijk (muziek), Elvira van Bavinckhove (kostuums) en Marinus de Graaf (decor). Het script en de liedteksten zijn van Jan Meerman.

De musical ‘Sneeuwwitje’ speelt vanaf 22 februari in Antwerpen (Theater Elckerlyc), met de feestelijke première op 1 maart. Daarna verhuist de voorstelling naar Gent (Capitole), Plopsaland De Panne (Proximus Theater) en Hasselt (Ethias Theater). Tickets bestel je op www.deepbridge.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.