Martin Garrix, Bono en The Edge brengen EK-track ‘We Are The People’ uit

Martin Garrix
©Sony Music

Sony Music Nederland kondigt vandaag de release aan van het officiële UEFA EURO 2020-nummer ‘We Are The People’ van Martin Garrix, met Bono en The Edge. Na het meer dan een jaar geheim te hebben gehouden, is de track nu eindelijk beschikbaar voor iedereen om te streamen en downloaden via alle digitale serviceproviders

LUISTER HIER

Tegelijk met de release is er ook een officiële video uitgebracht waarin alle drie de artiesten te zien zijn. De beelden werken in synergie met het nummer en zorgen samen voor een opwekkend en inspirerend verhaal.

Ondanks dat de gehele ontwikkeling van het nummer drie jaar heeft geduurd, had Garrix vanaf het begin van het creatieve proces al het gevoel dat Bono’s zang perfect zou passen bij ‘We Are The People’. Zijn visie kwam tot leven toen zowel Bono als zijn U2-bandgenoot The Edge ermee instemden om mee te werken aan het nummer. De samenwerking evolueerde verder met Bono die de teksten schreef en melodieën creëerde, en The Edge die toonaangevende gitaarriffs toevoegde, wat leidde tot een perfecte mix van de kenmerkende geluiden van alle artiesten.

Martin GarrixSamen met Bono en The Edge de muziek maken voor een van de grootste sportevenementen ter wereld was een ongelofelijke ervaring. Ik ben erg trots op wat we samen hebben gedaan, en ben heel blij om het eindelijk met iedereen te kunnen delen!”

‘We Are The People’ herinnert ons eraan dat een nummer kan kijken naar de uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd, maar tegelijkertijd een uniform gevoel kan geven. Het is een nummer waar we ons allemaal mee kunnen identificeren, waar we ook vandaan komen. ‘We Are The People’ weerspiegelt de hoop en vastberadenheid dat een team nodig heeft om succes te behalen, en geeft daarnaast ook het gevoel van saamhorigheid wat perfect aansluit bij het thema van UEFA EURO 2020: Eenheid. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de EURO wordt het toernooi over het hele continent gespeeld, waarbij het overheersende thema van eenheid overal te zien zal zijn.

Martin Garrix
©Sony Music

Naast de officiële track produceerde Garrix ook de muziek waarmee de spelers het veld opkomen, en hoor je hem tijdens de uitzendingen van alle wedstrijden. ‘We Are The People’, dat ook nog eens op zijn 25e verjaardag is uitgebracht, getuigt van zijn indrukwekkende opmars door de muziekindustrie tot nu toe. Elk UEFA EURO-kampioenschap tot nu toe heeft een officieel nummer gehad met artiesten als Nelly Furtado, Simply Red en Enrique Iglesias die in het verleden verantwoordelijk waren voor de soundtrack van het toernooi.

“Het lange wachten is bijna voorbij en we zijn verheugd om het officiële nummer voor UEFA EURO 2020 ‘We Are The People’ te onthullen, met drie van ‘s werelds meest gevierde artiesten Martin Garrix, Bono en The Edge”, aldus UEFA-marketingdirecteur Guy-Laurent Epstein. “Voetbal en muziek hebben de kracht om mensen bij elkaar te brengen. Ze zijn vectoren van passie en emotie, en door ze te combineren wordt de viering van het toernooi door fans verder uitgebreid en wordt een nieuw publiek bereikt. Met de indrukwekkende line-up die we hebben samengebracht om de officiële muziek van het toernooi te creëren, zijn we ervan overtuigd dat we precies dit zullen doen. “

UEFA EURO 2020 wordt voor het eerst in de geschiedenis van de competitie over het gehele continent gehouden, met in totaal 11 gaststeden. Amsterdam, Baku, Boekarest, Boedapest, Kopenhagen, Glasgow, Londen, München, Rome, Sint-Petersburg en Sevilla zullen deze zomer allemaal wedstrijden organiseren. De eerste wedstrijd gaat van start gaat in het Stadio Olimpico in Rome op 11 juni 2021 met Turkije tegenover Italië. De finale vindt plaats op 11 juli 2021 in het Wembley Stadium, Londen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.