Publiek geniet van de feestelijke voorstelling van het hartverwarmende Calendar Girls

Calendar Girls
©Tmm Media

Backstage Producties, het Vlaamse productiehuis van James Cooke, Dirk Van Vooren, Bob Jennes en Nico Warrinnier zet sinds 21 april CALENDAR GIRLS op het programma van Theater Elckerlyc. Velen herinneren zich nog de succesvolle film met o.a. actrice Helen Mirren in 2003.

=>>Sfeerbeelden ‘Calendar Girls – Première'<<=

De drukte in de koekenstad hield de genodigden en pers op de rode loper niet tegen om talrijk naar Theater Elckerlyc af te zakken. Iedereen was natuurlijk reuzebenieuwd hoe de legendarische fotoshoot van 7 plattelandsvrouwen uit Yorkshire tot leven zou gebracht worden door deze Vlaamse acteurs en actrices. Het werd een voorstelling die iedereen raakte, met een lach en een traan. Regisseur Katelijne Verbeke maakte een cleane voorstelling waarin de ontwapenende vriendschap tussen zeven vrouwen centraal staat. Bovendien voorzag ze het geheel van een klassevolle, tikkeltje nostalgische sound track waarop de mooiste Franse chansons te horen waren. Het geheel ziet er eigentijds en verfrissend uit. Ook acteurs Johan Terryn (die de zieke echtgenoot speelt) en Lander Depoortere als fotograaf wisten de harten van het publiek te veroveren. Een daverende staande ovatie bleef dan ook niet lang uit na de voorstelling. De voorstelling is nog te zien tot en met 14 mei in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

©Backstage Producties

De damescast van het legendarische én op ware gebeurtenissen gebaseerde theaterstuk CALENDAR GIRLS met Ann Van den Broeck, Sandrine André, Greet Rouffaer, Katrien De Becker, Katja Retsin, Veerle Malschaert en Mieke Bouve prijkt vanaf deze week ook op een verjaardagskalender t.v.v. de Stichting tegen Kanker. Backstage Producties schenkt de opbrengst van deze kalender integraal aan Stichting Tegen Kanker. De kalender wordt in Theater Elckerlyc verkocht tijdens de voorstellingen van Calendar Girls en is tevens online te koop op www.backstage-producties.be. Prijs: vanaf 20 euro.

Info kalender, voorstelling en tickets: www.backstage-producties.be

©Backstage Producties

CALENDAR GIRLS – GENIETEN MET EEN LACH EN EEN TRAAN

Na het grote succes van de film in 2003, is dit bijzondere verhaal nu eindelijk in Theater Elckerlyc te zien. ‘Calendar Girls’ vertelt het waargebeurde verhaal van twaalf dames uit Yorkshire. Wanneer één van de echtgenoten van de vrouwen wordt opgenomen in het ziekenhuis met leukemie, besluiten de vrouwen geld in te zamelen met de verkoop van een quasi-naaktkalender. Dit verhaal is gebaseerd op ware feiten en gaat over het overwinnen van angsten, echte vriendschap en vrouwelijke kracht.
©Backstage Producties
CALENDAR GIRLS – ROLVERDELING

  • MARIE —> Ann Van den Broeck
  • CHRIS —> Sandrine André
  • ANNIE —> Greet Rouffaer
  • CORA —>  Katrien De Becker
  • CECILIA —> Katja Retsin
  • RUTH —> Veerle Malsschaert
  • JESSIE —> Mieke Bouve
  • JOHN —> Johan Terryn
  • FOTOGRAAF –> Lander Depoortere

CALENDAR GIRLS – PRAKTISCHE INFO

Productie: Backstage Producties
Regie: Katelijne Verbeke
Met: Ann Van den Broeck, Sandrine André, Greet Rouffaer, Katrien De Becker, Katja Retsin, Veerle Malschaert, Mieke Bouve, Johan Terryn en Lander Depoortere

Locatie: Theater Elckerlyc – Antwerpen – Frankrijklei 85-87
Data: Van 21 april tot en met zondag 14 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.