KRO-NCRV lanceert volledig vernieuwd journalistiek platform: Pointer

KRO-NCRV
©KRO-NCRV
KRO-NRCV lanceert vandaag een volledig vernieuwd state-of-the art platform voor Pointer. Op tv, radio en online agendeert Pointer maatschappelijke onderwerpen, onthult nieuws en misstanden en koppelt de modernste tools aan dossieronderzoek. Pointer is het eerste en grootste crossmediale journalistieke platform met een uitgebreide mix aan journalistieke tools, zoals crowdsourcing, datajournalistiek en open source intelligence. Juist met hulp en inzet van het publiek pakt het de kwesties van nu aan. 
De redactie behoort tot de top van de onderzoeksjournalistiek in Nederland en combineert het beste van het eerder bestaande Pointer, De Monitor en Reporter Radio. Pointer richt zich op maatschappelijke problematiek waarbij de input van de burger het vertrekpunt is van het onderzoek met als thema’s: Wonen en leefomgeving, Werk en geld, Gezondheid en zorg, Klimaat en duurzaamheid, Recht en onrecht, Onderwijs en jeugd, Misinformatie en privacy. Pointer zorgt ervoor dat je met je neus op de feiten wordt gedrukt.
Bezoekers van dit gebruiksvriendelijke platform kunnen relevante gegevens makkelijk opzoeken en daar een selectie van maken. Er zijn verschillende tools en datasets tot ieders beschikking en je kunt zelf bepalen wat je wilt gebruiken. En Pointer nodigt je uit om jouw verhaal te delen.
 
Henk van der Aa, hoofdredacteur journalistiek: “Het nieuwe Pointer is uniek in Nederland; met data, crowdsourcing en OSINT onthullen we zaken die je nergens anders kunt lezenWe werken met de nieuwste methoden, de meest ervaren journalisten en doen onderzoek samen met het publiek, over onderwerpen die in hun eigen leven spelen”.
Rene Sommer, eindredacteur Pointer: “Met Pointer krijgen we veel meer journalistieke slagkracht. We kunnen de problemen waar mensen tegenaan lopen meer onder de aandacht brengen, want uiteindelijk wil je natuurlijk dat er ook echt iets aan de situaties van deze mensen verandert”.
Dit weekend duikt Pointer in de schuldenproblematiek in Nederland. In de radio-uitzending van zondag (19.00 NPO Radio 1) wordt gekeken naar het huidige schuldhulpsysteem in Nederland. Maandagavond wordt in de tv-uitzending (22.15 NPO2) ingezoomd op zzp’ers die in de schulden komen door de coronacrisis. Online pakt Pointer nu al uit met een ‘interactive’ waarin bezoekers zélf kunnen ervaren hoe het is in de schulden te zitten.
Het nieuwe online platform is vandaag gelanceerd. De eerste aflevering op radio van het nieuwe Pointer is te horen op zondag 10 januari om 19 uur op NPO Radio 1 en op TV op 11 januari om 22.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.