Koen Van Bockstal nieuwe directeur-intendant Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)

Vlaams Audiovisueel Fonds
©Vlaams Audiovisueel Fonds

Het Bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft beslist om Koen Van Bockstal te benoemen tot directeur-intendant.  

Koen Van Bockstal (°1961) treedt op 15 januari 2021 in dienst bij het VAF. Zijn mandaat loopt vijf jaar. Hij volgt er huidig directeur-intendant Erwin Provoost op die deze zomer aangaf het fonds om persoonlijke redenen vroegtijdig te willen verlaten.

“Ik ben heel enthousiast om het VAF in uitdagende tijden te mogen leiden,” stelt Van Bockstal. “Het VAF zal meer dan ooit zowel aanstormend als gevestigd filmtalent koesteren, blijvend inzetten op sterke en unieke verhalen en wil met stevige aandacht de rijkdom van diversiteit de plek geven die ze verdient. Proactief en met open vizier bruggen bouwen en samenwerken met alle mogelijke partijen van de sector. Dat is meer dan ooit de manier om de kijkers en gamers van vandaag en morgen te blijven bereiken met hoogstaand kwalitatieve films, tv-series en games uit Vlaanderen.”

Koen Van Bockstal kan bogen op een ruim en divers spectrum aan managementervaring, zowel in de commerciële- als de non-profitsector.

Na een opleiding licentiaat geschiedenis aan de UGent, startte hij zijn loopbaan als leerkracht geschiedenis en esthetica. In 1988 stapte hij over naar de muziekbusiness (Free Record Shop, BMG Ariola) en maakte vanaf 1997 carrière bij Sony Music Entertainment Belgium, eerst als general manager en vervolgens als vice president artist & repertoire Benelux. Als verantwoordelijke voor het lokale artistieke beleid introduceerde hij Vlaamse artiesten en groepen zoals Hooverphonic en K’s Choice op een internationaal niveau.

In 2006 werd hij zakelijk leider bij Film Fest Gent. Tussen 2007 en 2010 werkte hij als gedelegeerd bestuurder bij Oxfam Wereldwinkels vzw en Oxfam Fairtrade cvba. Van 2011 tot 2019 was hij directeur van het Vlaams Fonds voor de Letteren (nu Literatuur Vlaanderen). Tijdens deze periode waren Vlaanderen en Nederland samen gastland op de Frankfurter Buchmesse (2016) en werd er een charter voor meer inclusie in de boekensector gelanceerd.  In 2019 stapte hij over naar Unicef België waar hij algemeen directeur werd.

“Koen is een people manager die zowel in de privé als in de publieke sector de nodige ervaring heeft opgedaan,” zegt afscheidnemend directeur-intendant van het VAF Erwin Provoost. “Hij houdt van pittige uitdagingen, wat me sterkt in de overtuiging dat hij onze audiovisuele sector mee door deze woelige wateren zal loodsen. Ik wens hem alvast alle succes toe.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.