Buitengewone start van het Warandeseizoen

de Warande
©de Warande

Zaterdag 22 augustus, plaatste provinciaal cultuurhuis de Warande de eerste 10 voorstellingen van het nieuwe seizoen online op zijn website www.warande.be. De ticketverkoop daarvoor start op dinsdag 25 augustus. Op het programma staan onder andere NTGent, Steven Goegebeur, Overlezen, Musica Divina en het kinderkunstenfestival STORMOPKOMST (op 27 september). De rest van het programma zal de volgende weken en maanden mondjesmaat bekendgemaakt en in verkoop gebracht worden.

Kort op de bal
“De afgelopen maanden hebben geleerd dat we dit seizoen niet normaal kunnen aanpakken. Plannen maken op lange termijn is niet realistisch. Omwille van de veranderende situatie van de pandemie en de wisselende maatregelen ter bestrijding ervan, zijn we genoodzaakt om dit seizoen kort op de bal te spelen. We zijn ervan overtuigd dat we meer kunnen doen door zo lang mogelijk te wachten met communiceren,” stellen artistiek en zakelijk verantwoordelijken Annelies Nagels en Mieke Mermans.

Publiek heeft er zin in 
Het Warandepubliek heeft alvast honger naar cultuur, is de voorbije weken al gebleken. Zo ging maar liefst een derde van de 3000 beschikbare tickets voor het circusfestival Plein de Cirque  (op 12 en 13 september) in één dag tijd de deur uit. Ook de tentoonstelling De Nacht werd deze zomer al goed bezocht.

Veilig en inzet op digitaal
“Veiligheid is onze eerste prioriteit. Iedere voorstelling wordt 100% coronaproof georganiseerd,” stelt Warandevoorzitter Kathleen Helsen. “Een gevolg is dat we niet de volledige capaciteit van onze zalen kunnen benutten. Waar het kan, proberen we dat digitaal te ondervangen. Zo zal bijvoorbeeld het boekenprogramma Overlezen live gestreamd worden en verschijnt er een podcast van het filosofieprogramma Nagedacht. Ook voor onze tentoonstellingen is dit een mooi alternatief. We maakten voor het eerst een virtuele rondleiding bij de lopende tentoonstelling en dat blijkt een succes te zijn. Er werden al bijna duizend bezoekers virtueel rondgeleid in De Nacht.” 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.