Katrien De Becker neemt afscheid van personage Tania in Thuis

Katrien De Becker
©VRT

Actrice Katrien De Becker heeft afscheid genomen van haar personage Tania en dus ook van haar Thuis-collega’s achter de schermen. Haar personage stierf afgelopen vrijdag aan een overdosis methamfetamine, die ze per ongeluk binnenkreeg bij een drankje.

Mooi en warm afscheid

Al op 15 februari nam Katrien De Becker afscheid van de Thuis-set. Na de allerlaatste scène in het kantoor van Boowie kwamen zo’n vijftig collega’s met luid applaus haar uitzwaaien. De collega’s van zowel voor als achter de schermen waren speciaal naar de studio’s gekomen om afscheid te nemen van een fantastische collega.  Het afscheid was warm en emotioneel tegelijkertijd, voor zowel Katrien als alle collega’s van Thuis.

Katrien richt zich terug voluit op haar stemmenwerk voor heel wat radio- en televisieprojecten. Ook in de theaters kan je haar de komende maanden aan het werk zien.  Wie haar mist in Thuis zal dus voldoende kansen hebben om  haar aan het werk te zien.

Wie was Tania Tibergyn?

Het personage Tania maakte haar intrede in 2018 als vertegenwoordiger van een keukenfirma. Ze begint een relatie met Ann De Decker, de zus van Tom. Na enige tijd gaat Tania op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vindt ze bij Boowie en ze wordt zelfs partner in het bedrijf.

De wereld van Tania stort helemaal in wanneer haar zoon Xander opduikt. Hij gaat op zoek naar zijn vader en denkt dat dit Tom is. Tania wordt geconfronteerd met haar verleden. Ze is namelijk op jonge leeftijd verkracht, maar wil dit liever niet delen met haar omgeving. Wanneer Xander ontdekt dat niet Tom maar diens vader Walter De Decker zijn biologische vader is, slaan de stoppen door. Tijdens een vlaag van woede probeert hij Tania te wurgen. Ann weet Tania te bevrijden: ze slaat hem van haar weg met een schop. Xander overleeft de slag niet. Tania moet haar verloren zoon begraven.

Tania’s relatie met Ann loopt op de klippen en ze pikt het leven als single opnieuw op. Tania overlijdt uiteindelijk op 15 april 2022 na een per ongeluk ingenomen overdosis methamfetamine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.