Beyond Bruegel opent opnieuw de deuren | Vlaamse Meesters op bezoek in Brussel

Beyond Bruegel
©dpcommunications

In april 2019 werd de expo Beyond Bruegel geopend. Dat deze uitzonderlijke tentoonstelling gesmaakt werd door het grote publiek was meteen duidelijk. Het succes van Beyond Bruegel lag namelijk in de originele benadering van het werk en leven van de Vlaamse meester. Het fenomenale talent van Pieter Bruegel de Oude werd met de modernste video-mapping technieken en 360° projecties tot een wervelende tentoonstelling gekneed. Ontelbare details werden uitvergroot en tijdens een immersieve show wordt de toeschouwer als het ware ondergedompeld in een heus Bruegel bad. De soundscape en de uitgekiende historische achtergrond, de uitstekende verhaallijn en de wonderlijke special effects deden hun werk. De wereld keek toe en zag dat het goed was. Wegens de aanhoudende interesse werd besloten om de duur van de expo te verlengen. Beyond Bruegel bleek namelijk ook een ideale gezinsuitstap, gezien het drempelverlagende karakter van de expo en  het aantrekkelijke concept om oa ook voor kinderen de Bruegeliaanse 16de eeuw toegankelijk te maken. De expo BEYOND BREUGEL heropent 20 mei en is nog te bezoeken tot en met 28 juni 2020. Alle dagen vanaf 10u tot 18u (maandag gesloten). Uiteraard houden we rekening met alle Corona maatregelen.  

Tickets en info op www.beyondbruegel.be.

MEET THE MASTERS

Na het overweldigende succes van de immersieve expo Beyond Bruegel, zullen Toerisme Vlaanderen, CREATE.eu, Congé en Duvel Moortgat in Augustus 2020 een nieuwe innovatieve kunstbeleving openen. In het prachtige Dynastiepaleis op de Kunstberg in Brussel word je ondergedompeld in de wondere wereld van Jan Van Eyck, Pieter Bruegel en Peter Paul Rubens.

In de nieuwe expo, die zal openen voor het grote publiek in augustus 2020, zullen de Vlaamse Meesters Jan Van Eyck, Pieter Bruegel en Peter Paul Rubens centraal staan. Het leven en werk van de respectievelijke kunstschilders wordt uitgelicht in aparte ruimtes. Door middel van hoogtechnologische beelden, video-mapping en 360° projecties worden indrukwekkende details uitgelicht. De bezoeker krijgt op die manier  inzicht in hun groot talent en manier van werken. Het is alsof je binnenkijkt in hun ateliers.

In de laatste zaal, het groot auditorium, komt de creativiteit van CREATE.eu samen met het talent van de drie allergrootste schilders uit de Lage Landen. Het ‘Geluidshuis’ voorzag samen met kunsthistorici en experten een meeslepend hoorspel voor kinderen en volwassenen. De begeleide teksten en informatie zorgen voor een echte totaalbeleving. Het resultaat is een wervelende multimedia tentoonstelling die u niet snel vergeten zal.  MEET THE MASTERS, “the 360°Experience” is een laagdrempelige expositie die een breed publiek aanspreekt. Of je nu jong, oud, kunstliefhebber of digitale geek bent, de expo zal je verwonderen!

NEVER CHANGE A WINNING TEAM

De nieuwe expo werd uitgewerkt in opdracht van Toerisme Vlaanderen. Door het succes van de expo Beyond Bruegel werd de meerwaarde van innovatieve kunstbelevingen meer dan duidelijk. Het creatieve team uit Gent werd opnieuw samengeroepen en de nieuwe expo was een feit. CREATE.eu is een Gents multimediabedrijf. Ze werken met de nieuwste technologieën om verbluffende digitale kunstprojecten op poten te zetten. Hun klanten zijn oa. Technopolis, Supernova, Brussels Airport, musea en lichtfestivals in binnen- en buitenland.    Congé  werkt creatieve ideeën uit en implementeert ze op unieke locaties. Gekend van oa de foodmarket “Mercado”, de creatieve hub “Meatpack”, maar vooral van “Plein Publiek” in Antwerpen en Brussel. Locaties met een groot horeca-, evenementieel en cultureel luik.  Duvel Moortgat is concessiehouder en vaste partner van CREATE.eu en vzw Congé. Voor de tentoonstelling Beyond Bruegel ontwikkelden ze zelfs een speciaal Bruegel-bier. Daarnaast bieden ze Duvel van het vat aan bij Plein Publiek. Dit is uniek en slechts op enkele plaatsen in België te verkrijgen. Een reden te meer om te genieten bij een goed glas op het prachtige terras op de Kunstberg na het bezoek aan de expo.

BEYOND BRUEGEL IN CIJFERS

De expo Beyond Bruegel ontving meer dan 60.000 bezoekers

De expo draaide op  30 krachtige projectoren

Men onderging 5 soundscapes waarin muziek en beeld samenkomen

Vereiste 90 dagen aan kunsthistorische research

Wanneer je alle stroomkabels in de expo achter elkaar legt, kom je uit op 1.5 kilometer

Visual artists werkten meer dan 2500 uur aan het materiaal dat je tijdens de expo te zien krijgt.

In totaal werd er in de exporuimte zo’n 180 vierkante meter aan akoestische project aangelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.