Fans zetten jarige Vorst Nationaal letterlijk in de bloemen

Vorst Nationaal
©Sportpaleisgroep

In de loop van de jaren groeide Vorst Nationaal uit tot een mythische plek voor zowel artiesten als publiek. De zaal opende in 1970 haar deuren en kreeg de voorbije vijf decennia honderden topartiesten over de vloer. Het feestprogramma dat oorspronkelijk was gepland om het vijftigjarig bestaan van de Brusselse zaal te vieren, wordt noodgedwongen uitgesteld. Om dit unieke moment echter niet te laten verloren gaan, worden fans en muziekliefhebbers met de fundraiser LES FLEURS DE FOREST opgeroepen om de zaal in de bloemetjes te zetten. Het jarige Vorst Nationaal wil op die manier geld inzamelen voor het solidariteitsfonds LIVE2020.

50 jaar Vorst Nationaal
The Rolling Stones, Bee Gees, The Jackson Five, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Bob Marley, Santana, Fleetwood Mac, Johnny Hallyday, Claude François, James Brown, Led Zeppelin, Genesis, Pink Floyd, Roxy Music, Queen, Toto, Deep Purple, Jerry Lee Lewis, Prince, Serge Gainsbourg, The Cure, Red Hot Chili Peppers, U2 … Het zijn maar enkele van de legendarische artiesten en bands die in Vorst Nationaal geschiedenis schreven.

Maandag 5 april 2021 wordt het vijftigjarig bestaan van Vorst Nationaal gevierd door de concertzaal tot aan de nok te vullen met bloemen. “De bloemen symboliseren het publiek (de fans), de artiesten en al diegenen achter de schermen in de culturele sector die we hopen heel snel weer te zien”, aldus Coralie Berael, venue manager van Vorst Nationaal. “Het is dus de bedoeling dat Vorst Nationaal helemaal vol staat met bloemen. Hiervoor hebben we van iedereen de medewerking nodig. Deel ondermeer je mooiste herinneringen aan Vorst Nationaal: een leuke concert herinnering, een fantastische avond met vrienden … met de hashtags #lesfleursdeforest en #FN50VN

Eerste uitverkocht Vorst Nationaal in 2021 in de bloemetjes
Elke fan kan bijdragen aan de actie door tickets te kopen ten voordele van LES FLEURS DE FOREST. Voor elk verkocht ticket wordt op 5 april op een zitje in Vorst Nationaal een bloemetje geplaatst. De actie steunen kan al vanaf 5 euro.

De opbrengst gaat integraal naar het solidariteitsfonds LIVE2020 dat financiële steun biedt aan werknemers in de livemuzieksector en verschillende relance-initiatieven. Na afloop worden de bloemen herverdeeld onder de vaccinatiecentra.

Vorst Nationaal nodigt bovendien alle geëngageerde groepen, scholen, verenigingen, fanclubs enzovoort uit om zelf bloemen te maken uit papier, stof of gerecycleerde materialen om het lege middenplein op te fleuren. De zelfgemaakte bloemen kunnen na afspraak via info@vorstnationaal.be in Vorst Nationaal worden bezorgd.

“Mijn fans, mijn bloemen”
De naam LES FLEURS DE FOREST is een knipoog naar de titel van de live-dvd van Pascal Obispo die in 2007 tijdens zijn tournee ‘Les Fleurs du Bien’ werd opgenomen in Vorst Nationaal. Veel artiesten verwijzen bovendien naar hun fans met “hun bloemetjes”. De Franse zangeres Julie Zenatti noemde haar laatste album zelfs ‘Refaire danser les fleurs’. “We hopen met z’n allen weer snel te kunnen dansen om de heropening van onze zaal en het jubileum te vieren”, besluit Coralie Berael.

Ga naar www.vorst-nationaal.be voor meer informatie en www.teleticketservice.com om tickets te reserveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.