Rock Werchter verhuist per direct naar 2022

Rock Werchter
©Canvas

Geen Rock Werchter komende zomer. De volgende editie van het vierdaagse festival vindt plaats van donderdag 30 juni tot zondag 3 juli 2022.

De beslissing werd niet licht genomen. De voorbije maanden overlegden we intens met overheden, experten, andere festivals in binnen- en buitenland, dit met oog op een veilige heropstart. De veiligheid en gezondheid van de fans, van crew en medewerkers en de artiesten is altijd onze hoogste prioriteit. Met de vroege uitrol van de vaccinaties kwam de hoop. Lukt het wel? Of toch niet? De vraag van 1 miljoen. Dagelijks gesteld.

We zijn tot de conclusie gekomen dat we het festival niet normaal kunnen voorbereiden noch hebben we zekerheid dat eens de datum daar is, het festival kan doorgaan in volle vorm. We willen de fans en artiesten enkel de allerbeste Rock Werchter ervaring bieden. In de huidige omstandigheden kunnen we dit niet realiseren.

Weerom uitstellen is de juiste beslissing maar een zeer bittere pil om te slikken. Dit uitstel treft velen: onze vaste medewerkers, de technische crew, leveranciers, artiesten en hun entourage, alle lokale verenigingen… Onze sector staat al een jaar op pauze. Er is licht aan het eind van de tunnel, maar de donkere tijden voor de sector zijn niet voorbij, zelfs niet als er binnenkort voorzichtig weer opgestart kan worden. De eens zo bloeiende livemuzieksector bloedt hard en heeft steun nodig. We rekenen op de verschillende overheden. België is een internationaal gerenommeerd festivalland, dat is wat we zijn, willen en moeten blijven.

Een bijzonder woord van dank is er voor jullie, de fans, de vrienden van het festival. YOU ROCK WERCHTER. Zo hard en keer op keer. We zagen jullie uitkijken naar weer mooie tijden, hopen in donkere dagen, begrip tonen voor de onzekere situatie, elkaar en ons steun geven. We kunnen jullie daarvoor niet hard genoeg bedanken en kijken er naar uit in de toekomst weer samen mooie herinneringen te maken.

Volgend jaar is Rock Werchter er weer. In volle, beste vorm en nog veel beter dan dat. Rock Werchter 2021 acts gaan in de mix met straffe nieuwe namen. Namen en praktische info volgen later. Zeker is dat we gaan knallen van donderdag 30 juni tot zondag 3 juli 2022. Tickethouders worden snel persoonlijk gecontacteerd door Ticketmaster. Hun bestelling zal integraal overgezet worden naar 2022, wie wenst kan deze echter omzetten in krediet. Dat kan vrij besteed worden aan festivals georganiseerd in het Festivalpark in Werchter in 2021 (zie verder) en 2022. De ticketverkoop voor Rock Werchter 2022 start in het najaar. Meer details volgen.

En dan nu vooral op naar betere tijden! Die komen er. Daar geloven we in. Zomer, livemuziek, Werchter. Een magische combinatie is dat. De goesting is ongelooflijk groot om de livemuziek deze zomer terug naar het festivalpark te brengen. We gaan op zoek naar de juiste en beste formule en komen bij jullie terug van zodra onze plannen uitgewerkt zijn. We gaan zingen, dansen, samen zijn. Lang leve livemuziek!

Take care, stay safe. Hou vol. Alles komt goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.