Eric Goens achter de schermen bij Dimitri Vegas & Like Mike vanaf 30/10 op Streamz

Streamz
©TELENET

In de nieuwe Streamz Original ‘Dimitri Vegas en Like Mike’ volgt reportagemaker Eric Goens het dagelijkse leven van het legendarische DJ-duo.

Fans van ‘Het Huis’, ‘Niveau 4’ en het legendarische muziekfestival Tomorrowland houden 30 oktober best vrij in hun agenda: die avond zal de docureeks ‘Dimitri Vegas & Like Mike’ beschikbaar zijn op Streamz en Streamz+. Liefhebbers van ‘de beste DJ’s ter wereld’ kunnen hun hartje ophalen aan 8 afleveringen over de twee bekende broers.

Read more

Peter Vindevogel, CEO van Streamz: “Als Vlaamse streamingdienst willen we graag lokale verhalen brengen over getalendeerde personen van bij ons. Aangezien Dimitri Vegas en Like Mike nagenoeg het grootste internationale exportproduct zijn van ons land en beroemd zijn over de hele wereld, passen ze perfect in dat plaatje. We zijn trots op deze kerels van bij onz!”

Dimitri en Michael Thivaios begonnen op hun veertiende samen te experimenteren met DJ-sets in hun hometown Willebroek. In 2007 brachten ze samen hun eerste nummer uit en in 2009 draaiden ze voor het eerst op Tomorrowland. Het duo legde samen een lange weg af, maar plukken nu (internationaal) de vruchten van hun succes. Eric Goens begon zijn documentaire-reis op het Amsterdam Dance Event in 2019 – waar in oktober jaarlijks de prijzen voor de beste DJ’s worden uitgereikt en volgde het duo een jaar lang wereldwijd, van Azië, over Amerika tot het Midden-Oosten.

Dimitri Vegas & Like Mike: “Het is een mooie terugblik op een periode die precies mijlenver ligt van de wereld vandaag. De reeks katapulteert je terug naar de laatste geweldige momenten in clubs op festivals voor de hele wereld stilgevallen is. We hebben naast familie en vrienden nog nooit iemand laten mee touren dus Eric en zijn team hebben nadien wat moeten bijslapen denken we.”

Nationale en internationale DJ-sets, intercontinentale tours en decadente muziekfestivals: Dimitri Vegas en Like Mike leven in een droom. Maar hoe ziet zo’n doordeweekse dag in het leven van Dimi en Mike eruit? Eric Goens toont niet alleen de gloriemomenten van het duo, maar ook de zware beproevingen, de impact die een carrière als DJ op lichaam en geest heeft en natuurlijk ook de impact van het uitgaansleven.

Eric Goens: “Eigenlijk is ‘Dimitri Vegas & Like Mike’ één langerekt feest. Bovendien kom je op plaatsen terecht waar je anders nooit komt. Dat gaat dan niet enkel over backstage: we zaten ook aan dezelfde tafel en in hetzelfde vliegtuig als Dimitri en Mike. Als fan wordt je heel erg part of the experience. Als niet-kenner leer je twee gasten kennen waar ik redelijk hard van overtuigd ben dat na aflevering twee je mond openvalt van bewondering.”

Eric Goens staat bekend om zijn no-nonsense en open manier van documentaire maken – iets dat hij al eerder demonstreerde in ‘Het Huis’, waarin hij zeer oprechte gesprekken had met bekende Vlamingen. In ‘Dimitri Vegas & Like Mike’ leidt diezelfde aanpak tot openhartige gesprekken met de twee broers.

Afleveringen 1 tot 8 van de Streamz Original ‘Dimitri Vegas & Like Mike’ kan je vanaf 30 oktober in Streamz en Streamz+ bekijken en later op VIER.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.