Eneco Clean Beach Cup op 22 maart – Ons strand, onze zee, onze verantwoordelijkheid

Eneco Clean Beach Cup
©dp communications

Er zouden ca. 5 triljoen stukjes plastic ronddrijven in onze zeeën en oceanen. Vijf triljoen. Goed voor ca. 100 tot 150 miljoen ton plastic afval. Van een plastic soep gesproken. De zee zelf opruimen is onmogelijk, maar een grote hoeveelheid van dat afval spoelt samen met de golven en een heleboel schelpjes ook weer aan, op onze stranden. Tijd om de handen opnieuw uit de mouwen te steken tijdens de Eneco Clean Beach Cup, een jaarlijkse grote strandschoonmaak tijdens de eerste zondag van de lente op 22 maart.

Het is intussen traditie: met de start van de lente onderwerpen we niet enkel ons huis aan een grote lenteschoonmaak, maar óók het strand. Tijdens Eneco Clean Beach Cup op 22 maart steken honderden vrijwilligers, Belgische surfers en Eneco de handen uit de mouwen om al dat afval van onze stranden te weren. Vorig jaar verzamelden 7.500 vrijwilligers maar liefst – hou je vast – 11.5 ton afval over een wandelafstand van 76.5 kilometer.

Uitvalsbasis dit jaar is Zeebrugge, maar in elke badstad aan onze kust kan je op 22 maart opruimen van 13u tot 18u. De strandschoonmaak maakt dit jaar trouwens deel uit van een grote zwerfvuilactie ‘Brugge oltied schoane’.

Meedoen met je familie, vrienden of collega’s? Inschrijven is gratis en kan via https://enecocleanbeachcup.be/nl/deelnemen.

In ruil krijg je een vuilniszak en Eneco Clean Beach Cup hesje in een deelnemende surfclub van jouw keuze.

Meer info en inschrijven: https://enecocleanbeachcup.be/nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.