Eén-reeks Cheyenne & Lola met Veerle Baetens beleeft Belgische première op Film Fest Gent

Cheyenne & Lola
©VRT

Eén stelt met veel trots haar nieuwe fictiereeks Cheyenne & Lola voor op Film Fest Gent. De spannende moderne westernreeks met Veerle Baetens in een hoofdrol beleeft daar vanavond de Belgische première, is binnenkort in preview beschikbaar op Streamz en is in 2021 voor iedereen te zien op Eén. Cheyenne & Lola is een Frans-Vlaamse coproductie, geregisseerd door Eshref Reybrouck (Undercover) en geschreven door Virginie Brac (EngrenagesLes beaux mecs). Veerle Baetens en Charlotte Le Bon spelen de hoofdrollen.

Centraal in het verhaal staan twee veerkrachtige vrouwen. Cheyenne (Veerle Baetens) is zes maanden vrij uit de gevangenis. Ze droomt ervan om ooit haar huidige bestaan te ontvluchten en naar het Amazonewoud te trekken. Lola (Charlotte Le Bon) is een ravissante maar egoïstische Parisienne, die naar Noord-Frankrijk is gekomen om bij haar minnaar in te trekken en zo ook op zoek te gaan naar een beter bestaan. Cheyenne ziet toevallig hoe Lola de vrouw van haar minnaar om het leven brengt. Deze misdaad verbindt het lot van de twee vrouwen, en sleurt hen mee in een gevaarlijk spel van bedrog en verraad. Tegelijkertijd geeft het hen de kans om stiekem een fortuin te verdienen en zo misschien toch een ander leven te krijgen. Hoewel Cheyenne en Lola elkaars tegenpolen zijn qua karakter, bevinden beide vrouwen zich in dezelfde benarde en onderdrukte situatie. Om te overleven – en hopelijk hun leven te verbeteren – moeten ze ze bondgenotes worden.

Olivier Goris, netmanager Eén: “Ik ben heel trots om met Eén deze gedurfde reeks te kunnen brengen. Cheyenne & Lola heeft een straf en meeslepend verhaal gebracht door een topcast. Om dit soort vernieuwende fictiereeksen te maken, met internationale allure en groot talent, is het nodig om samen te werken met andere spelers. Het is belangrijk dat we met Eén het voortouw voor dit soort vernieuwende samenwerkingen nemen.”

Actrice Veerle Baetens: “Ik wilde meteen deel uitmaken van deze heel sterke en tegelijkertijd gevoelige reeks. Cheyenne – mijn personage – en Lola zijn twee vrouwen die aan de rand van de maatschappij staan, onderdrukt in een mannenwereld. En toch slaagt de reeks erin om niet te vervallen in clichés, maar hun verhaal te vertellen.”

Regisseur Eshref Reybrouck: “Cheyenne & Lola draait rond twee vrouwen die eigenlijk geen toekomst en geen middelen hebben – en dat kotsbeu zijn. Ze nemen het heft in eigen handen en verzetten zich tegen iedereen die misbruik van hen maakt.”

Cheyenne & Lola zit in de officiële selectie voor Film Fest Gent en wordt getoond in de sectie ‘Serial madness’. De reeks beleefde vorige week haar internationale première op Canneseries.

Cheyenne & Lola
©VRT

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.