DEEP BRIDGE maakt een compleet nieuwe versie van de rockmusical ‘RENT’.

RENT
©Deep Bridge

“How do you document real life, when real life’s getting more like fiction each day”. Zo begint ‘RENT’, de rockmusical geïnspireerd op Puccini’s La Bohème…en momenteel helaas brandend actueel. In het najaar van 2021 maakt Deep Bridge een volledig nieuwe, eigen versie van de rockmusical die 25 jaar geleden in première ging in New York. Pas in het voorjaar van 2022 speelt de voorstelling voor het grote publiek, maar dit najaar kan je al gaan kijken naar een aantal exclusieve previews.

Een creatieve vriendengroep worstelt met het najagen van hun dromen. In een wereld van grote sociale en politieke onrust, die gedomineerd wordt door een virus dat veel levens eist. Deze omstandigheden, geldgebrek en druggebruik, dagen hen fysiek en mentaal uit. Hun positieve ingesteldheid zorgt er echter voor dat ze hun problemen onder ogen zien en er achter komen wat echt belangrijk is voor hen.

In ‘La Bohème’ kregen de personages te kampen met tuberculose, in ‘RENT’ met HIV. In een wereld die vandaag keihard wordt getroffen door het coronavirus, willen we het verhaal van ‘RENT’ opnieuw vertellen. We spelen previews op een bijzondere plek in Antwerpen, met jonge musicalartiesten die al een jaar langs de zijkant toekijken. Als geen ander kunnen zij het moeilijke jaar dat ze achter de rug hebben, vertalen in een positieve boodschap van hoop en vriendschap. Vanuit hun persoonlijke ervaringen kunnen ze het verhaal van deze voorstelling vertellen. De doelgroep zijn jonge mensen op de grens van hun volwassen leven, die net als een groot deel van onze cast de voorbije maanden keihard werden geraakt door de maatregelen en beperkingen. Ook zij hebben het gevoel dat er een jaar uit hun leven werd weggeknipt en nooit meer terugkomt. Met ‘RENT’ willen we hen opnieuw moed geven en laten genieten van al die mooie dingen die onze wereld te bieden heeft”, klinkt het bij Deep Bridge.

In het najaar van 2021 speelt ‘RENT’ op een bijzondere locatie in het Antwerpse een aantal previews. Er zullen slechts heel beperkt tickets beschikbaar zijn.

Op www.deepbridge.be/rent kan je je nu al registreren voor die exclusieve voorverkoop. Pas in het voorjaar van 2022 zal de voorstelling spelen voor het grote publiek.

RENT’ wordt gepresenteerd in samenwerking met Auteursbureau ALMO, in opdracht van Music Theatre International (Europe).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.