De Roma roept publiek op tot steun

De Roma
©De Roma

De coronacrisis slaat een zware financiële put bij concertzaal en volksschouwburg De Roma. “Wij zijn voor 85% afhankelijk van eigen inkomsten. Die zijn sinds 12 maart volledig weggevallen”, zegt coördinator Danielle Dierckx. “Om er terug bovenop te komen, roepen we het publiek op om ons te steunen.”

“Ondanks het positieve nieuws van de graduele heropstart van het culturele leven, weten we nog steeds niet voor hoeveel mensen en met hoeveel verlies we kunnen heropenen in september”, aldus Dierckx. “We bereiden ons goed voor om begin september te heropenen, maar ook die timing is afhankelijk van de evolutie van het virus en de regels die de veiligheidsraad oplegt voor indoor concerten.”

Voor veel cultuurhuizen én artiesten is het financieel een erg zware periode. “De Roma wordt slechts voor een heel beperkt deel gesubsidieerd”, legt Danielle Dierckx uit: “Onze inkomsten halen we voor het grootste deel uit de ticketverkoop en de baromzet. Iedere avond dat onze zaal leeg staat, betekent bijgevolg een extra put in de financiële krater die deze crisis heeft geslagen.”

“Gelukkig staan we niet alleen”, beseft Dierckx. “Als we één ding uit de geschiedenis van De Roma hebben geleerd, is het wel dat. De Roma wordt gedragen door vele schouders en ook deze crisis zullen we te boven komen. Samen met onze vrijwilligers en vaste medewerkers, samen met de artiesten en samen met ons publiek.”

HOE KAN JE DE ROMA STEUNEN? 

1. Doe een gift
De beste manier om De Roma door deze financieel zware periode te helpen, is de zaal te steunen met een gift. Voor alle giften van meer dan 40 euro krijg je een fiscaal attest waardoor je er bijna de helft van terugkrijgt via de belastingen. Alle info over hoe je een gift kan doen, vind je op: www.deroma.be/nl/steun-ons/

2. Koop tickets
De Roma kan niet wachten om jou terug te verwelkomen. Je helpt De Roma én de artiesten  door nu al je tickets te kopen voor een concert in het najaar of in 2021. Het overzicht van de concerten vind je op de kalender via www.deroma.be. Bij aankoop van je tickets krijg je ook de mogelijkheid om een bedrag te doneren (2, 5, 10 of 15 euro) waarmee je De Roma helpt deze crisis te overwinnen.

3. Verras jezelf of je vrienden met een waardebon
Doe jezelf of je vrienden een avondje in De Roma cadeau. Een waardebon van De Roma blijft eeuwig geldig. Het bedrag kies jezelf. Maak je liever iemand blij met een etentje in het restaurant van De Roma? Je kan ook een waardebon kopen voor AMOR. Bestellen doe je via: www.deroma.be/nl/steun-ons/. AMOR opent opnieuw de deuren op 10 juni. Info & reservaties: www.deroma.be/amor

4. Doneer je tickets
Heb je één of meerdere tickets gekocht voor een concert dat is afgelast of kan je niet gaan op de nieuwe datum van een uitgesteld concert? Dan help je De Roma door dit bedrag te doneren in plaats van een terugbetaling aan te vragen. Je kan ook een deel van dit bedrag doneren. Voor alle bedragen boven de 40 euro krijg je een fiscaal attest zodat je er bijna de helft van terugkrijgt via de belastingen.

Omwille van de coronamaatregelen is de ticketbalie van De Roma momenteel gesloten. Telefonisch is De Roma op vrijdag bereikbaar van 10u tot 12u30. Tickets of een waardebon bestellen kan dan via 03 600 16 60.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.