Dionne Stax presenteert concert ter gelegenheid van 75 jaar Keukenhof. (NL)

Dionne Stax
© MAX

Keukenhof is jarig! Dat wordt gevierd met een prachtig concert tussen de bloeiende tulpen. De presentatie is in handen van Dionne Stax, het Metropole Orkest verzorgt de muziek en op het podium staan Jeangu Macrooy, Emma Heesters, Trijntje Oosterhuis, Ruben Hein en Shirma Rouse. Zij nemen de kijker mee op reis door 75 jaar internationale muziekgeschiedenis. Maandag 20 mei om 14.10 uur te zien bij MAX op NPO 1. Op donderdag 13 en vrijdag 14 juni wordt om 17.10 uur het concert – in twee delen – nogmaals uitgezonden.

Dit voorjaar is Landgoed Keukenhof de magische setting voor een bijzonder jubileumconcert. Het is namelijk precies 75 jaar geleden dat de bloemententoonstelling voor publiek werd geopend. Dat wordt gevierd met een reis door 75 jaar internationale muziekgeschiedenis. Het concert staat onder leiding van het Metropole Orkest o.l.v. Sam Gale en op het podium staan Jeangu Macrooy, Emma Heesters, Trijntje Oosterhuis, Ruben Hein en Shirma Rouse. Van populaire hits tot fantastische soul, funk en disco; alles komt voorbij.

Het concert wordt geopend door het orkest met het bekende Don’t Be Cruel van Elvis Presley. Ruben Hein zingt onder meer Fly Me To The Moon en Let It Be, Jeangu Macrooy brengt o.a. Happy en Is Dit Alles? ten gehore, Trijntje Oosterhuis treedt op met nummers als Kleine Jongen en Someone Like You, Shirma Rouse vertolkt Valerie en Respect en Emma Heesters geeft haar eigen draai aan bijvoorbeeld Euphoria en I Will Always Love You.

Over Keukenhof
Bloemententoonstelling Keukenhof van 32 hectare ligt midden in de bloeiende Bollenstreek. Elk jaar wordt het park opnieuw ontworpen en planten veertig tuinmannen zeven miljoen bloembollen in het park. Daarvoor worden 1.600 soorten bolgewassen gebruikt, waarvan zo’n 800 soorten tulpen.

MAX Muziekspecial: 75 jaar Keukenhof
Maandag 20 mei om 14.10 uur bij MAX op NPO 1
En op donderdag 13 en vrijdag 14 juni om 17.10 uur bij MAX op NPO 1
Presentatie: Dionne Stax

MAX-programma’s terugkijken of -luisteren? Dat kan via MAX Vandaag.

Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.