SOUNDCHECK. Sohnarr slaat haar vleugels uit op solodebuut: “Uit de schaduw treden was de uitdaging die ik zocht”

Veertien jaar lang stond ze als medeoprichtster van de Belgische popband Balthazar op Europa’s grootste concertpodia, om twee jaar geleden haar eigen weg op te gaan. Die weg leidde haar naar de weidse, ongerepte natuur van Zweden en Noorwegen, waar de violiste inspiratie opdeed voor haar solodebuut; het introspectieve ‘Coral Dusk’.

Dag Patricia. Wat is de ontstaansgeschiedenis van je debuutplaat?

Patricia Vanneste: “Toen ik thuis in Gent probeerde om muziek schrijven, werd mijn creatieve bubbel doorprikt van zodra ik voetstappen of geluid bij de buren hoorde. Ik werd me dan plots heel bewust van wat ik aan het doen was, terwijl mijn idee net was om een heel intuïtieve plaat te maken die zo organisch