De bedenker van esports-sensatie Counter-Strike komt naar België

esports

Op 7 mei 2019 vindt alweer de derde editie van Digital Gaming Revolution plaats. Ditmaal wordt de blik gevestigd op de groeimarkt van het moment: esports. Aan het programma wordt momenteel nog druk gewerkt, maar we kunnen wel al een tipje van de sluier lichten met enkele grote namen die hun aanwezigheid reeds hebben bevestigd.

Als marketeer of bedrijfsleider wordt esports steeds belangrijker. Gaming is momenteel al de grootste entertainmentsector en het competitieve aspect groeit jaarlijks. Het is ook dé plek voor bedrijven om hun merk of producten in beeld te brengen. Voor buitenstaanders is het echter niet altijd zo eenvoudig om hun weg te vinden binnen deze toch wel gespecialiseerde sector, en het is daar dat Digital Gaming Revolution een handje wil toesteken.

“Met de Digital Gaming Revolution vullen we een concrete nood aan correcte informatie over de nieuwe ontwikkelingen binnen games en esports. We zijn dan ook blij dat we enkele internationale topsprekers hebben kunnen strikken die een realistisch beeld kunnen scheppen van deze relatief nieuwe industrie”, aldus organisator Steven Leunens. “Dat je als marketeer of brand manager met esports moet bezig zijn begint stilaan duidelijk te worden, al is het voor velen een moeilijke opgave om er aan te beginnen en daar willen we met deze editie een antwoord aan bieden.”

De eerste twee bevestigde gasten zijn alvast internationale namen met heel wat ervaring op hun teller, die als geen ander weten welk belang esports heeft.

esports

Mihn Le, voor heel wat mensen beter bekend onder zijn online persona “Gooseman” is misschien wel de man die onbewust heeft gezorgd voor een keerpunt in esports. Hij ontwikkelde immers samen met Jess Cliffe in 1999 Counter-Strike, toen nog gewoon een mod van Half-Life. Het immense succes van de mod leverde hem ook een job op bij Valve, de ontwikkelaar van Half-Life.

Counter-Strike is tegenwoordig een van de populairste games binnen het professionele gamen. Het is naast League of Legends uitgegroeid tot de grootste game binnen esports, met jaarlijks honderden tornooien, miljoenen aan prijzengeld en wereldwijd miljoenen fans.

esports

De ‘godfather of esports’, dat is de welluidende bijnaam die op de borst van Kim Rom gespeld wordt. Hij is dan ook een pionier op vlak van esports. De Deen is al meer dan 20 jaar actief in de sector en zette daarbij enkele belangrijke stappen. Zo lanceerde hij het eerste esportscafé in Denemarken, zette hij een grote online community op poten en was hij de sterke man achter het eerste semiprofessionele esports team in Denemarken. Later wierp hij zich op het marketingproject van Steelseries, waarbij het bedrijf op een jaar tijd groeide van 1 miljoen euro omzet naar 80 miljoen euro. Hij koos er daarbij voor om enkel esportsteams te sponsoren en geen traditionele reclame te voeren.

Tot slot heeft Kim Rom een hand gehad in meer dan 10 patenten met betrekking tot esports en performance tracking, en is hij tevens medeoprichter en CEO van Xplayn.com, een platform waar gamers hardware voor esports eenvoudig kunnen vergelijken.

Digital Gaming Revolution vindt op 7 mei 2019 plaats in het Hilton Hotel in Antwerpen. Meer informatie rond het programma en tickets kan u vinden op digitalgamingrevolution.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.