“Chit Chat Polka”: Strauss in tijden van Facebook

Harry Coseman
©Marc Dhollander Music
Voor zijn derde single van het nog te verschijnen album “The Voice of Strauss” heeft Harry Coseman een bekende polka van Strauss compleet herwerkt.  “Tritsch-Tratsch” werd in 1858 geschreven door Johann Strauss II na een tour door Rusland. De titel verwijst naar één van de belangrijkste liefhebberijen in Wenen in die tijd: roddelen!
De nieuwe versie van “Chit Chat Polka” gaat dan ook over wat in onze tijd de grootste roddelmachine ter wereld is: de sociale media.
“De mensen beseffen soms niet hoe modern de familie Strauss eigenlijk wel was”, zegt Harry Coseman. “Ze schreven walsen over de technologie die ze toen kenden, zoals de telegraaf en de stoomtreinen. Beide zaken waren echt revolutionair in die tijd. Er bestaat geen twijfel over: mochten ze nu geleefd hebben, ze zouden zeker een song aan Facebook gewijd hebben.”
Klik op de afbeelding om de clip van “Chit Chat Polka” te bekijken.
De clip werd in Hollywood gedraaid door Frank Molnar.
De tekst van “Chit Chat Polka”  beschrijft het dubbelzinnige van het online gooien van je hele leven en het klagen daarna over het gebrek aan privacy. De tekst werd geschreven door de Ierse tekstschrijver Michael Leahy (die ook al voor La Muerte, 2 Unlimited and Clarence Bekker schreef).
 
“Secrets are just for me and you
And my blog
Facebook too.”
 
De nieuwe “Chit Chat Polka” is een levendige song die handelt over thema’s als liefde, privacy en de mening van anderen. Het is een lichtvoetig en prettig nummer, maar het vertelt wel eerlijk en rechtdoor over de belangrijke discussies over sociale media en het internet.

“The Voice of Strauss”

“Chit Chat Polka” is één van de melodieën van Strauss die over enkele maanden op het album “The Voice of Strauss” komen te staan. Alle songs zijn gebaseerd op de onsterfelijke melodieën van Strauss maar kregen een eigentijdse bewerking.

Het hele album werd opgenomen met het orkest STRATO-VANI. De songs zullen ook te zien zijn in een tv special die werd opgenomen in Nevada, Las Vegas en Los Angeles.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.