Chef’Special ontvangt gouden plaat voor single ‘Trouble’

Chef'Special
©Caroline Benelux

Chef’Special heeft met de single ‘Trouble de gouden status behaald. Het nummer is afkomstig van het vierde studioalbum ‘Unfold, dat in maart van dit jaar verscheen. De Haarlemse band werd vandaag met de award verrast door radiopresentator Daniël Dekker. De bekendmaking vond plaats tijdens een studioshow bij AVROTROS Muziekcafé – een liveprogramma van NPO Radio 2.

Vorige week bracht Chef’Special de videoclip van hun derde single Kaleidoscope uit. Met deze – door de drummer van de band band geproduceerde – video grijpt de band terug naar alle mooie herinneringen en hoogtepunten uit de afgelopen jaren. Zo kwam ‘Unfold’ in maart op nummer 1 binnen in de Album Top100. Echter, vlak na het verschijnen van het album werden vanwege Covid-19 alle geplande evenementen geschrapt. Zo stond de band dit jaar initieel op festivals als Concert at SEA, Pinkpop en Zwarte Cross.

Voorman en zanger Joshua Nolet: “In dit jaar, waarin alles anders loopt dan gedacht, is het extra mooi en eervol om deze gouden plaat te ontvangen. Wij willen iedereen onwijs bedanken voor het luisteren en we hopen iedereen snel weer te zien bij onze shows.”

Om volgens de geldende maatregelen het album alsnog ten gehore te kunnen brengen kondigde de band een reeks van 17 intieme shows aan in Openluchttheater Caprera, die razendsnel waren uitverkocht. In december van 2020 staan er nog optredens gepland in AFAS Live in Amsterdam, Ahoy (RTM stage) in Rotterdam en in het Klokgebouw te Eindhoven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.