Blind Getrouwd gaat van start op Valentijn met deze acht deelnemers

Blind Getrouwd
©DPG MEDIA

Valentijn, geen betere dag om hét datingprogramma der datingprogramma’s te starten dan op zondag 14 februari 2021 om 19.55 bij VTM. Vanaf die avond kunnen de kijkers de liefdesavonturen volgen van de acht nieuwe, moedige deelnemers van Blind Getrouwd. Want dit zesde seizoen is een editie voor échte durvers. 2020 was immers een heel speciaal jaar om in te trouwen… laat staan blind!

Een kleiner huwelijk, geen uitbundig dansfeest waar de voorbije jaren het ijs doorgaans snel werd gebroken, zowel tussen de bruid en bruidegom als hun familie en vriendenkring: deze editie wordt intiemer dan ooit. Al vanaf dag één moesten de nieuwe deelnemers het met heel wat minder fysieke steun van hun familie en vrienden doen. Zo ook tijdens het samenwonen tijdens de lockdown, waardoor ze minder mensen konden zien en ze dus nog meer dan andere jaren aangewezen waren op hun kersverse man of vrouw: een wildvreemde waarmee je ineens zowat 24 uur op 24, 7 dagen op 7, samenleeft.

Tijdens thuiswerk. Zonder veel uitlaatkleppen en klankborden. Zonder een stiekeme en soms broodnodige (ont)vluchtroute hier en daar. Overleven de vier koppels deze toch wel heel speciale editie van Blind Getrouwd, of wegen de coronamaatregelen zwaar door op hun wittebroodsweken? De fans – vorig seizoen talrijk met 1.167.000 kijkers per aflevering, daarmee goed voor de best scorende editie ooit – ontdekken het vanaf zondag 14 februari om 19.55 bij VTM.

VOOR HET EERST EEN 50+ KOPPEL

Deze zesde reeks van Blind Getrouwd is goed voor een primeur: voor het eerst stapt een 50+ koppel in het huwelijksbootje! Beide deelnemers hebben meerderjarige kinderen die volop achter het avontuur van hun mama en papa staan. Maak hieronder kennis met het bruidspaar.

HET EXPERTENTEAM

Blind getrouwd
©DPG MEDIA

SARAH HERTENS
Nadat ze al vier jaar meedraaide achter de schermen, werkt klinisch psycholoog en relatietherapeut Sarah Hertens sinds vorig jaar ook mee aan de matchmaking zelf en begeleidt ze de koppels gedurende het hele proces. Sinds 2004 is Sarah zelfstandig psycholoog in haar eigen praktijk te Hasselt voor Individuele – en Relatietherapie. Daarnaast coacht ze ondernemende koppels binnen familiebedrijven.

Sarah bevraagt de deelnemers van Blind Getrouwd vooral over hun gezin van herkomst, hun relatiehistoriek en ze kijkt ook naar de levenslijn en de hechtingsstijl van de kandidaten. De expertise en interesse van Sarah ligt in het werken met relationele dynamieken. Het is voor haar steeds een uitdaging om zogezegd complexe zaken die in relaties spelen – de logica van de relatiedynamiek – zo helder mogelijk in kaart te brengen om hiermee constructief aan de slag te gaan.

FILIP GEELEN
Klinisch seksuoloog, relatie- en psychotherapeut Filip Geelen begeleidt al 11 jaar op zelfstandige basis cliënten met relationele en/of seksuele problemen, zowel individueel als als koppel. Daarboven is hij na een vierjarige opleiding aan UA ook integratief psychotherapeut. Dit om mensen te begeleiden die worstelen met algemenere vragen dan puur het seksuele. Hij is auteur van het boek ‘Waar is de liefde gebleven?’, waarin aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden de meest gestelde vragen rond communicatie en seksualiteit binnen relaties worden beantwoord.

Bij Blind Getrouwd ging Filip op huisbezoek bij de kandidaten. Hij focust op hoe ze wonen, werken, leven, wat hun daginvulling is en hoe compatibel hun levens zijn. Zeer noodzakelijk om mee te nemen in de matching want na het huwelijk en de huwelijksreis moeten de deelnemers samenwonen, werken en leven.

LOTTE VANWEZEMAEL
Lotte Vanwezemael is bachelor in psychologie, master klinische psychologie en seksuologie en heeft een postgraduaat forensische psychodiagnostiek en counseling. Lotte werkt als psycholoog en seksuoloog met zedenplegers in het CAW Hasselt. Ze geeft daarnaast jongeren advies over relaties en seksualiteit op radio en tv.

Lotte werkt in Blind Getrouwd vooral aan de verbinding en de connectie tussen de duo’s o.a. door aan de hand van relevante tips en opdrachten de hormonen te stimuleren die verliefdheid en verbinding opwekken.

WIM SLABBINCK
Klinisch seksuoloog en antropoloog Wim Slabbinck vond op zijn veertiende het boek ‘Human Sexual Response’ in de boekenkast van zijn vader. Enkele slapeloze nachten later wist hij het: ooit zou hij seksuoloog worden. In zijn praktijk ontmoet Wim mensen die in de knoop liggen met hun seksualiteit, wat samenvloeide tot zijn goed onthaalde debuut ‘Waarom mannen geen seksboeken kopen’ (2016).

Slabbinck focust zich vooral op de relatiegeschiedenis van de deelnemers, de partnerkeuze en partnervoorkeur: naar welke partner zijn ze op zoek, welke kwaliteiten vinden ze belangrijk, en wat werkte in het verleden voor hen? Wat niet?

GERT MARTIN HALD
De Deense professor en klinisch psycholoog heeft als enige expert geen persoonlijk contact met de deelnemers, maar onderwerpt hen aan een grondig kwantitatief onderzoek. Met zijn tests onderzoekt hij de intelligentie van de deelnemers, persoonlijkheid, seksualiteit, interesses, normen en waarden, visie op het leven, communicatie, aantrekkelijkheid en deal breakers. Op die manier bepaalt Hald of er binnen de poule van de meer dan 3600 singles op papier een sterke match gevonden kan worden voor een bepaalde persoon. Van daaruit gaan de andere experten mee aan de slag.

Het nieuwe seizoen van Blind Getrouwd, vanaf zondag 14 februari om 19.55 bij VTM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.