Streamz deelt teaser van misdaadreeks met horrortwist ‘Styx’

Streamz
©Streamz

De mysterieuze teaser van de nieuwe Streamz Original ‘Styx’ is hier. In deze misdaadreeks met horrortwist volgen we de corrupte politieagent Raphaël Styx (Sebastien Dewaele) die moet omgaan met de vervreemding van zijn eigen familie. Na een achtervolging wordt hij neergeschoten en spoelt hij ‘s ochtends aan zonder polsslag. Leeft hij nog? Krijgt hij een tweede kans? Een prestige reeks gebaseerd op de besteller van Bavo Dhooge met internationale ambities en Oostende als prachtig decor. ‘Styx’ gaat 1 februari in première op Film Festival Oostende en is in het voorjaar exclusief te zien op Streamz.

In ‘Styx’ speelt Sebastien Dewaele (‘Eigen Kweek’) politieman Raphaël Styx. Hij is corrupt, zijn vrouw Isabelle heeft de echtscheiding aangevraagd en zijn kinderen zijn van hem vervreemd. Op een nacht verrast hij op de pier van Oostende een gemaskerde moordenaar die een man wurgt. Hij achtervolgt de dader, maar de moordenaar trekt een wapen en schiet Styx neer. Wanneer de zon terug opgaat boven de kille Noordzee, spoelt Styx’ lichaam aan op het strand. Leeft hij nog? Hij opent zijn ogen, maar hij voelt geen pols meer. En de kogelwonden in zijn borstkas bewijzen dat hij niet gedroomd heeft. Wie is zijn moordenaar? En hoe groot is de prijs die hij voor deze tweede kans moet betalen?

De reeks heeft een indrukwekkende ensemblecast bestaande uit bekende acteurs en opkomende talenten. In de hoofdrollen vinden we Sebastien Dewaele (‘Eigen Kweek’)Koen De Bouw (‘Alter Ego’)Werner Kolf (‘Patser’)Loes Haverkort (‘Moedermaffia’)Aimé Claeys (‘1985’), Dahlia Pessemiers-Benamar (‘Assisen’), Wim Willaert (‘Eigen Kweek’) en Anemone Valcke (‘De Twaalf’). Daarnaast zien we ook Jul Goossens (‘De Twaalf’)Lilith Pas (‘wtFOCK’)Imani De Caestecker (‘De Dag’), Yassine Ouaich (‘Déjà Vu – Alles is Voorbestemd’), Elena Missiaen, Serge-Henri Valcke (‘Onder Vuur’)Evgenia Brendes (‘Mocro Maffia’)Lien Wildemeersch (‘Beau Séjour’),​ Alix Konadu (‘Familie’)Mustaf Ahmeti, Anna-Marie Missoul (‘Chantal’) en Wennie De Ruyck (‘Zeevonk’).

‘Styx’ werd geschreven door Michel Sabbe (‘Spitsbroers’ en ‘Vermist’), geregisseerd door Jeroen Dumoulein (‘Chantal’ en ‘Gent West’) en geproduceerd door Eyeworks. De reeks zal op 1 februari in première gaan op Film Festival Oostende en in het voorjaar exclusief te zien zijn op Streamz.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.