Belgische ‘Solotion’ implementeert handhygiëne in multi-inzetbare volautomatische toegangscontrole

Solotion
©House Of Entertainment
De belangrijkste maatregelen ter preventie en tegen de verspreiding van het corona- of welk virus dan ook, zijn zoals geweten handhygiëne en social distancing/crowd management. Het Belgische bedrijf StarNet, een autoriteit in Europa op het gebied van automatische toegangscontrole, ticketing en cashless betaalsystemen voor stadion- en arena events, ontwikkelde daarom op vraag en naar een concept van allround entertainmentbedrijf House of Entertainment (Aalst) het eerste volautomatische toegangssysteem dat verplichte handhygiëne en crowd management combineert. StarNet is ervan overtuigd dat de Belgische en volledig moduleerbare ‘Solotion’ – die oorspronkelijk enkel de vraag: ‘Hoe organiseren we in de toekomst op een zo veilig mogelijke, verantwoordelijke manier events?’ moest beantwoorden – een haalbare en duurzame oplossing kan bieden voor zowat alle plaatsen waar mensen in groep samenkomen in hun privé- en/of beroepsleven. De Solotion, waarmee StarNet ook over onze landsgrenzen mikt, kan vanaf heden besteld worden via www.solotion.org, is leverbaar binnen de 3 weken en is ook beschikbaar of aan te kopen via lease, vanaf 11 euro per dag.

“Toen House of Entertainment ons contacteerde en telefonisch het idee toelichtte, waren we meteen enthousiast”, aldus Eddy Muylaert, Managing Director van StarNet. “Het concept is eigenlijk even voor de hand liggend als efficiënt: handgel, gecombineerd met crowd management via een elektronisch telsysteem, als automatische en verplichte sleutel om ergens binnen te kunnen. Eigenlijk tot onze grote verbazing, merkten we op dat een dergelijk systeem nog niet bestond en dus zijn we meteen aan de slag gegaan om hiervoor de juiste geautomatiseerde oplossing te ontwikkelen. De Solotion is samengesteld uit de beste materialen, wat maakt dat het ook een zeer duurzame oplossing is.  

Het volledige pakket werkt met een automatische dispenser voor handgel, gekoppeld aan een tourniquet- en telsysteem. Men kan een maximumcapaciteit instellen, die op de bijhorende elektronische displays wordt vermeld, samen met het aantal nog beschikbare plaatsenBelangrijk verschil met andere systemen is dat toegang niet mogelijk is wanneer je je handen niet ontsmet en/of wanneer de maximumcapaciteit van de te betreden ruimte bereikt werd. Handhygiëne is dus geen optie, maar een vereiste. Onze software, die gekoppeld wordt aan het aanwezige computersysteem, laat ook toe analyses te maken wat betreft bezoekersaantallen. Het systeem voldoet aan alle veiligheidsnormen, is volledig moduleerbaar en kan ook op reeds bestaande toegangssystemen aangesloten worden. Het feit dat er dus kan gekozen worden voor het volledige pakket, met of zonder telsysteem, inclusief of exclusief tourniquet,…maakt de Solotion multi-inzetbaar, zowel in de eventsector, retail, bedrijven, sportclubs, scholen….eigenlijk op alle plaatsen waar mensen samenkomen”, besluit Eddy Muylaert.

De vraag die gans de entertainmentwereld zich momenteel stelt is niet alleen: ‘Wanneer mogen er terug events georganiseerd worden?’, maar ook: ‘Hoe doen we dat op een zo veilig mogelijke, verantwoordelijke manier?’”, zo zegt Jim Mattheus, technisch event expert van House of Entertainment. “Dat handhygiëne en crowd management daar een zeer belangrijke, zoniet de belangrijkste rol in gaan spelen, is duidelijk. Van daaruit zijn we beginnen denken en zijn we dus met de ‘Solotion’ gekomen.”

“We zijn heel blij dat een gereputeerd bedrijf als StarNet, dat binnen Europa al meer dan 128 miljoen mensen door z’n toegangssystemen diverse events zag betreden, zich vol in de ontwikkeling ervan heeft gestort en ons idee zo heeft uitgewerkt dat het ook sectoroverschrijdend een oplossing kan bieden. Bovendien zijn ook de opties die aan dit product gekoppeld kunnen worden oneindig, zodat dit ook als marketingtool kan ingezet worden”,  besluit Pieter Ramboer, CEO van House of Entertainment.

De Solotion
–       Volautomatisch toegangssysteem
–       Handhygiëne geen optie, maar vereiste
–       Crowd management
–       Multi-inzetbaar
–       Moduleerbaar
–       Duurzaam
–       Praktisch
–       Koppeling aan aanwezige systemen mogelijk
–       Belgisch

De Formules
De Solotion is beschikbaar in een ‘all-in’, ‘basic’ en upgrade’ pakket, via aankoop of een leaseformule vanaf 11 euro per dag.

Meer info vind je op www.solotion.org


Over Starnet

Sinds 1998 zorgt StarNet voor volledig geïntegreerde systeemoplossingen voor stadion- en evenementenbeheer, gebaseerd op de meest recente technologieën en met een specialisatie in toegangscontrole, cashless betalingssystemen, ticketing en accreditaties. Met meer dan 20 jaar ervaring in het voetbal en klanten als de Duitse Voetbalbond (DFB), FC Schalke 04, PSG en zowat elke 1A club in de Jupiler Pro League, heeft StarNet zeker op dit gebied zeker z’n sporen verdiend.

Naast in het voetbal, bouwde StarNet ook een ijzersterke reputatie op in de wereld van de concerten, festivals en beurzen. Meer dan 128 miljoen mensen betraden ondertussen wereldwijd diverse events via de toegangssystemen van StarNet. Langdurige en betrouwbare partnerships met bedrijven zoals Dinec, Tonfunk, CCV, Coca-Cola European Partners Belgium…garanderen bovendien continuïteit en evolutie in technologie.

Meer info: www.starnet.be

Over House of Entertainment

House of Entertainment is een dynamisch, full service entertainmentbedrijf dat meer dan 100 eigen evenementen per jaar organiseert, goed voor meer dan 400.000 bezoekers per jaar. O.a. I love the 90’s – The party, Moose Bar XXL, Festival van de Ambiance, Adamo in Concert, Golden Earring Live, Jan Smit Live in het Sportpaleis, … zijn slechts enkele van de eigen events op de kalender van House of Entertainment.

De productieafdeling biedt ook innovatieve (totaal)oplossingen aan voor externe organisatoren op basis van jarenlange ervaring en kennis in de eventwereld, en is inzetbaar voor de volledige of gedeeltelijke technische productie van events, concerten, party’s, bedrijfsfeesten en beurzen.
Artiesten, personalities en organisatoren vinden vlotjes de weg voor een volledige omkadering of gedeeltelijke (project)ondersteuning. House of Entertainment beheert rechten en nevenrechten voor artiesten, verzorgt fysieke en digitale distributie en heeft een eigen publishingafdeling.
De marketing- en communicatieafdeling is de perfecte bruggenbouwer voor commerciële merken die een hart hebben voor entertainment, maar ook de aangewezen partner voor out-of-the box (pers)communicatie, marketing en/of promotie voor een merk of aanverwante activiteiten.
House of Entertainment heeft een eigen boekingsafdeling, die steeds paraat staat voor organisatoren, artiesten, bedrijven of privé feesten.

Meer info: www.houseofentertainment.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.