Het Kunstuur – Een schat aan originele kunstwerken met bijhorende pakkende verhalen

het kunstuur
©studio 100

Initiatiefnemers Hans en Joost Bourlon: “Eén van de opmerkelijke werken in deze tentoonstelling is ‘Olympia’ van René Magritte. De eigenaar leende het werk, dat enkele miljoenen waard is, uit om tentoon te stellen in het Magritte museum in Jette en daar werd het bij een overval in 2009 gestolen.

De politie verdacht lang een bekende misdadiger, Khalid El Bakraoui. In 2012 werd het werk terug aan de eigenaar bezorgd via een tussenpersoon, wellicht na betaling van losgeld. In 2016 blies Khalid El Bakraoui zich op in de metro in Maalbeek en nam het geheim mee in zijn graf.

Je zou dus kunnen stellen dat “Olympia” van René Magritte waarschijnlijk mee de aanslagen in Zaventem en Maalbeek financierde. In Het Kunstuur kan je de echte “Olympia” bewonderen, en hoor je Martin Van Steenbrugge, ex-undercoveragent gespecialiseerd in kunstdiefstal, zelf het verhaal vertellen. Daarnaast kan je genieten van nog heel wat prachtige werken en boeiende, pakkende verhalen.”

Het Kunstuur
©Studio 100

DROYER, Paul DELVAUX, Léon FREDERIC, Modest HUYS, René MAGRITTE, Hubert MALFAIT, Constantin MEUNIER, Jenny MONTIGNY, Jan VAN BEERS en Frits VAN DEN BERGHE.

Bij elk werk hoort een bijzonder verhaal, verteld door Karel Robberechts, Martin Van Steenbrugge, Stijn Meuris, Maaike Cafmeyer, Saartje Vandendriessche, Fatma Taspinar,

Guido Belcanto, Jinnih Beels, Wim Lybaert, Herman De Croo, Alexander Malomgré, Lia Van Bekhoven, Lucas Van den Eynde, Rudi Vranckx en Wendy Verhees.

In de Heilige Geestkapel hoort u Jan Decleir.

HET KUNSTUUR 

De eerste tentoonstelling liep van 27/11/19 tot en met 31/01/21 (onderbroken door lockdown) en kreeg 30.700 bezoekers over de vloer.

De tweede tentoonstelling mocht tussen 13/02/21 en 30/09/21 40.100 bezoekers verwelkomen.

De derde tentoonstelling zal lopen van 14/10/21 tot en met 30/04/22. Reeds 7000 tickets werden gereserveerd.

www.hetkunstuur.com , Minderbroedersgang 1-3,  Mechelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.