Nieuw Boek: Elixir d’Anvers. Het verhaal – The Story

Elixir d'Anvers

Authenticiteit, ambachtelijkheid, traditie en topkwaliteit: dit zijn de belangrijkste troeven en waarden van ELIXIR D’ANVERS. De goudgele kruidenlikeur uit Antwerpen wordt nog altijd volgens hetzelfde recept gestookt als in 1863, het jaar waarin François-Xavier de Beukelaer volgens de overlevering de laatste hand legde aan zijn heerlijke uitvinding.

In dit salontafelboek neemt beroepsAntwerpenaar Tanguy Ottomer je mee naar de stokerij: naar de productiehal waar Elixir d’Anvers gedistilleerd wordt, en naar de bedrijfsarchieven waar een kleurrijke en indrukwekkende verzameling historisch promotiemateriaal bewaard wordt. De geschiedenis van de stichtende familie de Beukelaer is er tastbaar.

Vandaag is het bedrijf in al zijn nostalgische pracht in handen van de familie Nolet de Brauwere, die streng waakt over de kwaliteit van het product, en tegelijk het merk en het bedrijf klaarstoomt voor een mooie toekomst. Dat die er veelbelovend uitziet, blijkt duidelijk uit de getuigenissen en de recepten van Elixir d’Anvers-fans uit de wereld van de gastronomie: chocolatiers Erik Goossens en Dominique Persoone, cocktailcreator Beka Gogeshvili en chef Seppe Nobels.

Bekroonde stadsgids en auteur Tanguy Ottomer (1981) bouwde zijn eenmanszaak uit tot het succesvolle ‘Buro BeroepsBelg’ dat verschillende originele stadswandelingen aanbiedt. Zijn spontane aanpak leverde hem veel lof op, onder andere van The New York TimesThe Financial Times en CNN, die Tanguy uitriep tot ‘one of the 7 savviest tour guides in the world’.

Het boek is te verkrijgen in de betere boekhandel.

Editie november 2022
Taal Nederlands & Engels
Auteur Tanguy Ottomer
Fotograaf Larisa de Vries, Bart Kiggen e.a
Afwerking Hardcover met foldiedruk
Formaat 22,5 x 29 cm
Pagina’s 192
ISBN 9789460583261

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.