Belgisch bekendste drummer Michael Schack lanceert eigen solosingle: FRÀ’KOEH

Michael Schack
©TMM MEDIA

Menig muziekliefhebber zag Michael Schack reeds als drummer aan het werk bij tal van Belgische bands en dj’s als Milk Inc, Netsky (live), Ozark Henry, Soulsister of PUSH Live. Maar Michael Schack is véél meer dan dat. Noem hem gerust dé pionier op vlak van elektronische live muziek. Als producer, djdrummer én drummer reist hij de hele wereld rond. Michael stond al op het podium in zowat heel Azië incl. Korea en Japan, maar ook in Australië, de Verenigde Staten en de UK en vervoegde afgelopen zomer de line-up van zomerfestivals in binnen -en buitenland. En ook bij ons scheert hij hoge toppen – letterlijk én figuurlijk: in april kwam Michael op spectaculaire wijze en samen met zijn drumstel, uit de nok van het Sportpaleis neergedaald tijdens Back to The 90s & Nillies. Na zich jaren ‘te verstoppen’ achter de frontzanger of hoofdartiest, gaat Michael volop voor een solocarrière. Hij lanceert niet enkel zijn eigen label FATKiCK Records’, maar ook zijn eerste eigen solosingle is klaar: FRÀ’KOEH. Een gek woord dat zoveel betekent als de beweging die je nabootst tijdens het ‘luchtdrummen’. Op vrijdag 13 september stuurt hij het nummer de wereld in.

Van achter zijn drumstel treedt de Antwerpse drummer Michael Schack in de spotlights. Want zijn eerste solosingle is een feit: FRÀ-KOEH. Een intens, uptempo en radiovriendelijk nummer waarbij – hoe kan het anders – de drums mee de hoofdrol spelen. Pure EDM, met een tikkeltje elektro en drum-‘n-bassinvloeden.

Deze zomer zag je Michael Schack vast en zeker aan het werk op verschillende festivals. Op zijn goedgevulde agenda stond bij ons onder andere Dranouter, maar ook onder andere de mainstage van het Awake festival in Roemenië. Verwacht je niet aan een klassieke drummer, veilig zittend achter zijn trommels en cymbalen, want tijdens zijn live-sets speelt Michael rechtopstaand, als een ‘one man band drummer/dj’ of hoe hij het zelf noemt, een ‘dj-drummer’.

Azië
Binnen de muziekindustrie is Michael een ontzettend grote naam: zo assisteert hij bijvoorbeeld al jaren het Japanse Roland, ontwikkelaar van elektronische muziekinstrumenten, apparatuur en software. Hij zorgde in een lang verleden ooit voor de live beats bij live concerten van Clouseau, later ook bij Ozark Henry en Netsky en is een veelgevraagd drummer in Azië, waar ze helemaal gek zijn van zijn energieke live solo sets. Michael mocht doorheen de jaren al heel wat awards en muziekprijzen opstrijken. Waaronder drie keer op rij ‘Best Electronic Drummer’ én een prestigieuze Lifetime Achievement Award van het Nederlandse vakblad Slagwerkkrant.

Eigen label
Michael barst van de energie – niet enkel wanneer hij drumstokjes in zijn handen heeft. Hij lanceert  zijn eigen label FATKiCK Records en vanuit zijn thuisstudio in Wilrijk post hij regelmatig demofilmpjes op YouTube. Meer dan 12.000 fans abonneerden zich op z’n YouTubekanaal en aan zijn snelgroeiende aantal volgers op sociale media wordt duidelijk hoe populair de Antwerpse drummer is. Zijn Instagramaccount telt zo’n 19,2k volgers van over de hele wereld en ook op Facebook is Michael populair: zowat 36.000 mensen ‘liken’ hem.

 

Vijf dingen die je nóg niet wist over Michael Schack.

  1. Aantal versleten drumstokjes: méér dan 1000 paar. Goed voor zeker tien Hickory bomen.
  2. Hoeveel keer hij al op het podium stond? Meer dan 3.000 keer, waarvan meer dan de helft als solo-artiest.
  3. Drie van de vele concerten die Michael nooit zal vergeten:

– De eerste passage van Netsky Live op Rock Werchter in 2012 (Marquee)

– De eerste en alle 27 daaropvolgende keren Milk Inc Live @ Sportpaleis tussen 2006 en 2013

– Zijn solo #DJDrummer set op Back To The Nineties & Nillies eerder dit jaar: ondanks hoogtevrees uit de nok van het sportpaleis neergedaald.

  1. Grootste compliment ooit gekregen: “Mate, you’re a fucking legend. I never heard and saw this kind of live drumming with people raving so much on top”, aldus Tony Coleman. Befaamde Drum’n’Bass producer en persoonlijke held gekend als London Electricity & CEO van Hospital Records (na de eerste Netsky Live try-out in bomvolle Brixton Academy in London, april 2012).
  2. “Ik herken type en ook uitvoering van zowat alle Airbus, Boeing, Lockheed, etc. passagiersvliegtuigen die boven onze hoofden vliegen.” Mocht Michael geen drummer geworden zijn, was hij vast en zeker piloot burgerluchtvaart geworden.

Meer info
https://www.facebook.com/drummermichaelschack/
https://www.instagram.com/michaelschack/
https://www.youtube.com/user/michaelschack

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.