Backstage Producties: oude bekenden schrijven samen een nieuw verhaal.

BACKSTAGE PRODUCTIES
©Tmm Media

Op 21 juni 2022 wordt een nieuw Vlaams productiehuis geboren: Backstage Producties. Het bedrijf wordt bestuurd door vier personen: Dirk Van Vooren en James Cooke zijn creatief manager, Bob Jennes is zakelijk manager en Nico Warrinnier is sales manager. De wegen van productiehuizen Theatertainment (Dirk en Nico) en Uitgezonderd. (Bob en James) kruisten al meermaals in Theater Elckerlyc. Hierdoor ontstond er een groot wederzijds respect en is deze volgende stap een logisch gevolg. Twee huizen met dezelfde visie, dezelfde missie en dezelfde waarden en dat nemen ze mee naar het nieuwe productiehuis.

>>Bekijk hier de beelden van de persconferentie <<

De vier bestuurders hadden meteen een primeur tijdens het lanceringsevent van Backstage Producties en maakten de ‘special guest’ van de zevende Winterrevue bekend. En dat is niemand minder dan … Margriet Hermans! Het belooft een topseizoen te worden met het succesduo ‘Caals en Van Vooren’ in de hilarische klucht ‘Het Spook van de Operette’ en met een heuse Agatha Christie klassieker, ‘Moord op de Orient Express’. De vier dames van ‘Vapeurs’ gaan samen op safari en Silke Mastbooms schittert in de prachtige familiemusical ‘Pocahontas’.

QUOTES OPRICHTERS BACKSTAGE PRODUCTIES

“Dit is een hedendaags verhaal. Onze vorige huizen bestonden al lang en botsten tegen limieten aan met vier producties op jaarbasis. Onze beide ticketkopers zullen nu samen één groot publiek worden dat ook met andere producties zal kennis maken.”
Dirk Van Vooren, creatief manager

“In de theatersector was er hoge nood om krachten te bundelen. Teamwork makes the dream work. Op creatief vlak ben je veel sterker als je samenwerkt met gelijkgestemde zielen.”
James Cooke, creatief manager

“Deze samenwerking zal veel voordelen bieden. Meer aanbod voor het publiek én meer werk voor acteurs en artiesten omdat er dubbel zoveel producties op de kalender staan.”
Bob Jennes, zakelijk manager

“In een nieuw kleedje, vanuit een nieuw productiehuis, maar met vertrouwde gezichten uit het vak met pakken ervaring. Seizoen 2022-2023 wordt er eentje waarin we weer volop dromen kunnen waarmaken en we jullie mogen entertainen.”
Nico Warrinnier, sales manager

ONTMOET HET TEAM ACHTER BACKSTAGE PRODUCTIES

James Cooke is samen met Bob Jennes, Gert Verhulst en Hans Bourlon ook eigenaar en zaakvoerder van het productiehuis Dedsit, met verschillende kijkcijferhits waaronder ‘De Verhulstjes’ (PLAY 4) ‘Weet ik veel’ (VRT), ‘K2 zoekt K3’ (VTM), en recenter ‘James, De Musical’ (PLAY 4), een format dat al bekroond werd met een internationale prijs. Cooke is een echte televisiepersoonlijkheid, maar minstens even ambitieus als ondernemer en als maker achter de schermen.

Bob Jennes combineert zijn grote liefde voor het theater met een sterke ondernemersdrang. Zo’n vijftien jaar geleden kruisten zijn wegen voor het eerst met die van James Cooke en sindsdien vormen ze een ijzersterk duo die de successen in de theater- en televisiewereld aan elkaar rijgen. Hij is ondertussen al veertien jaar zakelijk vennoot in duo met James Cooke en in die hoedanigheid ook zaakvoerder van Dedsit en ED TV.

Dirk Van Vooren is een komisch acteur die herkenbare en volkse humor brengt. Hij doet dat hoofdzakelijk in revues en in komedies. Als producent heeft hij De Komedie Compagnie en Theatertainment opgericht en heeft hij er mee voor gezorgd dat het komische theatergenre een professionele theatervorm is in Vlaanderen. Wat als een hobby begon, is stilaan uitgegroeid tot het verderzetten van een bijna uitgestorven traditie. Met zijn producties wil hij een zo breed mogelijk publiek aan het lachen brengen.

Nico Warrinnier richtte samen met Dirk Van Vooren Theatertainment op in 2008 en houdt zich bezig met het commerciële en zakelijke luik. Sinds 2013 is hij bezieler van Theater Elckerlyc, waar hij de publiekswerking en verhuur voor zijn rekening neemt. Sinds 2018 is hij ook verantwoordelijke B2B voor sales en ticketing bij Ticketbalie.

Backstage Producties heeft ervaren mensen aangetrokken. De productieafdeling onder leiding van Sil Poppe en Bart Vandersmissen en de marketingafdeling onder leiding van Cathy De Wilder zullen het komende seizoen maar liefst zeven producties realiseren. Zij werken samen met professionals en specialisten binnen hun vakgebied. Denk aan decorbouwers, techniekers, persverantwoordelijke, fotografen, grafici, mediapartners etc. En ook onze vele artiesten kunnen niet wachten om opnieuw een podium te krijgen waarop ze hun passie kunnen uitoefenen.

ONTDEK HIER AL ENKELE TITELS VOOR HET KOMENDE SEIZOEN

Het Spook van de Operette
Een hilarische klucht met het succesduo Caals & Van Vooren
Vanaf 7 oktober t.e.m. 30 oktober 2022 in Theater Elckerlyc
Ticketprijzen vanaf € 28,50

Moord op de Orient Express
Dé Agatha Christie klassieker
Vanaf 18 november t.e.m. 11 december 2022 in Theater Elckerlyc
Ticketprijzen vanaf € 28,50

Winterrevue 7
Met Margriet Hermans als ‘special guest’
Vanaf 16 december 2022 t.e.m. 22 januari 2023 in Theater Elckerlyc
Ticketprijzen vanaf € 29,00

Vapeurs 4 – Op Safari
Vier dames, samen op avontuur
Vanaf 26 januari 2023 t.e.m. zondag 19 februari 2023 in Theater Elckerlyc
Ticketprijzen vanaf € 28,50

Pocahontas
Een prachtige familiemusical
Vanaf 1 t.e.m. 16 april 2023 in Theater Elckerlyc
Ticketprijzen vanaf € 28,50

MARGRIET HERMANS ALS ‘SPECIAL GUEST’ VAN DE ZEVENDE WINTERREVUE.

We kennen haar van vele mooie Nederlandstalige nummers, onlangs viel ze nog op door haar deelname aan ‘Liefde voor Muziek’ en ze zette zelfs al enkele stappen in de politiek: de ‘special guest’ van de zevende Winterrevue is niemand minder dan Margriet Hermans.

“Ik heb in het verleden veel verschillende revues gezien. Ik hou van dat genre en kijk ernaar uit om zelf mee te mogen spelen. In een revue moet de ‘special guest’ zichzelf kunnen relativeren, en dat is nu net iets wat ik heel goed kan.”
Margriet Hermans, artiest

Margriet Hermans
©Tmm Media

TICKETINFO

Surf via backstage-producties.be naar onze kalender en klik op de button “Koop tickets” om te reserveren. Ook telefonisch kan u tickets boeken op het nummer 070 691 002, bereikbaar van dinsdag tot vrijdag tussen 10u00-12u30 en 14u00-17u00.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.