23 Jaar na datum brengen DJ Ward en DJ Jan Vervloet een nieuwe versie uit van Fiocco’s ‘Afflitto’

DJ Ward en DJ Jan Vervloet
©House Of Entertainment

‘I’ve been waiting far too long. Let me make you completely mine’ waren de eerste 2 zinnen van Fiocco’s ‘Afflitto’, een nummer waarmee de band 23 jaar geleden een groot nationaal en internationaal succes scoorde “In de jaren negentig was Fiocco een naam. Ze stonden qua succes en populariteit op gelijke hoogte met acts als 2Fabiola, Absolom en Astroline. “Ik kan het niet genoeg benadrukken hoe uniek en geweldig het is dat wij hen op zaterdag 21 maart mogen verwelkomen op ons ‘I love the 90’s – The party’-podium in de Hasseltse Ethias Arena. Het laatste optreden van dj en producer Jan Vervloet, frontvrouw Ann Lomans, danseres Anja Maesen en Enzo Fumarola (keyboard) dateert van 20 jaar geleden. Het is hoogst uitzonderlijk en het heeft veel moeite gekost voor de originele bezetting toehapte”, zegt DJ Ward. De Diepenbeekse dj zag naast het laatste optreden nog een droom in vervulling gaan, want samen met Jan Vervloet nam hij een nieuwe versie op van ‘Afflitto’. “Als resident-dj speel ik op de party alleen maar 90’s klassiekers, maar deze reünie is een goede reden om 1 uitzondering te maken in mijn setlist voor deze nieuwe versie.” Vandaag is de digitale release en het nummer verschijnt gelimiteerd op vinyl, omdat heel wat muziekliefhebbers, verzamelaars en dj’s het fijn vinden  om op die manier naar muziek te luisteren”,

Er moet nog heel wat geregeld worden met kledij en choreografie, maar de sfeer is opperbest en op 21 maart gaan we nog één keer met Fiocco het beste van onszelf geven. We hebben heel lang de boot afgehouden, maar na 20 jaar willen we op ‘I love the 90’s’ in de Hasseltse Ethias Arena nog één keer knallen. We hebben daar heel veel goesting in”, zegt de Tiense dj en producer Jan Vervloet, die samen met de Diepenbeekse DJ Ward een nieuwe versie opnam van ‘Afflitto’. “Als jonge gast achter de draaitafels was ik meteen fan van dit nummer, dat een geweldige opbouw heeft en waar je destijds de hele tent gek mee kreeg. Nog steeds, want ik speel hem standaard in mijn setlist. Het is een enorme eer als je met de originele bedenker 23 jaar na datum een nieuwe versie mag maken. Samen hebben we uren in de studio gezeten om naar buiten te komen met een 2020-versie. Het tempo is wat vertraagd, maar de opbouw van de song hebben we behouden en een eigentijds karakter gegeven. Van de iconische melodielijn zijn we afgebleven, want dat is één van de sterktes van dit nummer”, zegt DJ Ward.

In de 90’s was DJ Jan Vervloet niet alleen betrokken bij het succes van Fiocco, hij was ook betrokken bij heel wat Retro Hits en verantwoordelijk voor het Bonzai-succes (‘Bonzai Channel One’, ‘Thunderball’). “In het begin was het niet simpel om de originele ‘Afflitto’ los te laten, maar ik ken DJ Ward al langer als collega-dj. Wij komen elkaar vaak tegen op fuiven en festivals, waar we elkaar geregeld aflossen. Ik heb Ward bij dit verhaal betrokken, omdat hij een frisse kijk heeft en op een creatieve, inventieve manier met muziek omgaat. We zijn beiden heel tevreden van het resultaat.
DJ Ward en DJ Jan Vervloet
©Roland Hermans

Vinyl
Door de samenwerking met Discomat uit Herk-de-Stad verschijnt de nieuwe ‘Afflitto’ ook op vinyl. “We doen dat met een dikke knipoog naar de jaren ‘90. Toen speelden de dj’s alleen maar met vinyl, maar ondertussen zijn de blinkende zwarte schijfjes met kleurrijke hoezen weer helemaal hot. Voor muziekliefhebbers, dj’s en verzamelaars is het een collectors-item, gelimiteerd en dat nota bene door de enige vinylperserij in ons land is geperst”, zegt DJ Jan Vervloet.

De nieuwe  ‘Afflitto’ van DJ Jan Vervloet vs DJ Ward verscheen op het Sinuz Recordings-label en is nu op alle platformen digitaal beschikbaar. De vinyl werd geperst als collectors-item.

Wie de originele Fiocco en DJ Ward aan het werk wil zien kan dat op zaterdag 21 maart, want dan zijn beiden te gast op ‘I love the 90’s – The party’ dat plaatsvindt in de Hasseltse Ethias Arena. Tickets en info vind je op www.ilovethe90s.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.