Yvan Guilini lanceert nieuwe single ‘Happiness’

Yvan Guilini
©House Of Entertainment

Een succesvolle re-release van ‘Winter Memories’ en een albumrelease in meer dan 130 landen, dat is nu al de tussenbalans van de meer dan geslaagde comeback van instrumentalist Yvan Guilini. Eind vorig jaar lanceerde hij ‘Music Forever’, het eerste album dat hij na een mediastilte van meer dan 25 jaar uitbracht. Met succes, want ‘Don’t Take My Dream Away’, ‘Mélancolie’ en de re-release van ‘Winter Memories’ deden het als singles bijzonder goed. Zondag werd Yvan Guilini 75. MENT vierde die verjaardag met een speciale aflevering van ‘Herbert’ en ‘The King of Hammond’ trakteerde zijn volgers ondertussen op de nieuwe single ‘Happiness’. De positieve feelgood-song heeft alles in zich om uit te groeien tot een zoveelste voltreffer. 

“‘Happiness’ is een nummer waar je vanaf de eerste noten goedgezind van wordt”, zegt Yvan Guilini, die volop in de internationale aandacht staat. “Ik heb vorige maand alleen al 17 interviews gedaan, via Skype, met journalisten uit o.a. Engeland en Schotland. Ze vinden het allemaal heel straf wat ik doe. Ik heb in al die jaren nog nooit zoveel in de belangstelling gestaan als de laatste maanden. Onvoorstelbaar. Ook de vele positieve reacties die ik bijna dagelijks krijg via de sociale media. Die zijn echt hartverwarmend en doen deugd aan m’n hart. Dat ik dit nog allemaal mag meemaken op mijn leeftijd. Geweldig toch!”

Aangemoedigd door zijn dochter Carolina en zijn goede vriend Chris De Brakeleer, al jaren één van zijn vaste muzikanten, maakte Yvan Guilini eind vorig jaar een spectaculaire comeback. 25 Jaar na zijn laatste album en ruim 45 jaar na de mega-hit ‘Winter Memories’,  keerde hij op 74-jarige leeftijd terug met het studioalbum ‘Music Forever’. Naast de succesvolle single-release van ‘Don’t Take My Dream Away’, ‘Mélancolie’ en het originele ‘Winter Memories’, dat hij na 45 jaar ook voorzag van een videoclip, hoor je op zijn recentste album nog maar eens zijn veelzijdigheid. ‘Fata Morgana’, ‘La Pendule du Temps’ en ‘Bizarre’ zijn meesterlijke composities die werden opgenomen (met veel live muzikanten en echte violen), net als de Jazz-getinte songs ‘Sax & Vibes’ en ‘Yvan Guilini & his Project Jazz’.

Net zoals fietsen
De 13 instrumentale nummers die je hoort op ‘Music Forever’ zijn verschillend en ontstaan vanuit bepaalde herinneringen en gevoelens. Sommige nummers klinken inderdaad iets ‘happier’, anderen bestaan uit melodieën die sentimenteler of romantischer aanvoelen. Wat al mijn nummers echter wel gemeen hebben met elkaar, is dat ze één voor één ‘straight from the heart’ komen”, vertelt Yvan gepassioneerd “Ik ben sinds het begin van mijn carrière enorm gerijpt en gegroeid als mens, een verandering die zeker ook hoorbaar is in mijn muziek. De nummers die ik nu maak zijn veel rijker geworden in structuur en akkoorden. Het is alsof ik alles de voorbije 25 jaar heb opgespaard en het er nu in één keer uitkomt”, lacht hij enthousiast.

Jazz
Dat er in songs als ‘Saxophobia’ en ‘Sax & Vibes’ heel wat jazzinvloeden zitten is logisch, want de meeste nummers op ‘Music Forever’ werden  door Yvan Guilini ingespeeld op zijn legendarische Hammond B3-orgel, wat hem de bijnaam ‘The King of Hammond’ opleverde. “Ik heb jarenlang geoefend om het basklavier helemaal onder de knie te krijgen. En dat is me toch wel aardig gelukt.” knipoogt hij. “Ik heb in mijn vroegere carrière ook heel veel jazzconcerten gespeeld. Zo speelde ik indertijd het Limburgse festival Jazz Bilzen helemaal plat, samen met mijn drummer en saxofonist. Jazz is dan ook de basis voor alles wat ik ooit heb gedaan en een invloed die je inderdaad terugvindt in mijn songs. Ook in mijn mijn nieuwste single ‘Happiness’. Pop/Jazz/Swing, maar het blijft wel een positief, uptempo liedje dat je meteen een instant blij gevoel geeft. De videoclip hebben we opgenomen in de Antwerpse Handelsbeurs. Een prachtige locatie die perfect past bij het thema. Ik kan alleen maar dankbaar zijn met wat mij allemaal overkomt. Na al die jaren kijk ik weer uit naar de optredens en ik voel me zo geïnspireerd dat ik ondertussen al begonnen ben aan een volgend album! Maar dat is voor later. Eerst ligt de focus op ‘Happiness’. Ik ben erg benieuwd wat de mensen ervan gaan vinden, maar ik denk wel dat ze gaan genieten van de good vibes die ik graag met hen deel. Een nieuwe ‘Winter Memories’? Wie weet. Dat zou mooi zijn mochten we dat nog eens meemaken, stel je voor.

De nieuwe single ‘Happiness’ van Yvan Guilini vindt je terug op het album ‘Music Forever’. Beiden verschenen op Game Records en zijn fysiek en digitaal beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.