Will Tura ontvangt staande ovatie na succesvolle première

Will Tura
©Carlo Verfaille / pse-belgium

Zaterdag speelde een zichtbaar genietende Will Tura een memorabel concert in een uitverkochte Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. Zijn fans genoten volop van de grote hits en klassiekers die de grootmeester en zijn band met flink veel goesting gedurende een twee uur durend optreden speelden. Met het concert gaf de Keizer van het Vlaamse Lied tegelijk ook de aftrap van zijn theatertournee ‘Ronde van Vlaanderen’ die hem binnenkort naar Antwerpen, Gent, Hasselt en Oostende brengt. 

Will Tura blijft onbetwistbaar een monument in de Vlaamse muziekwereld. Dat bewees hij vanavond in Middelkerke tijdens de première van zijn tournee ‘Ronde van Vlaanderen’, aanvankelijk gepland naar aanleiding van zijn tachtigste verjaardag vorig jaar. Er volgen nog concerten in Antwerpen, Gent, Hasselt en Oostende.

“Het is ongelofelijk om te zien hoeveel mensen houden van de muziek van Will Tura en goede herinneringen hebben aan zijn concerten”, zegt Annelies Vrijdag, woordvoerder van organisator PSE Belgium. “Het is dan ook geen wonder dat veel fans er op zijn tournee willen bij zijn.”

Staande ovatie en minutenlang applaus

Het concert in Middelkerke startte met een hartverwarmende versie van ‘Vlaanderen m’n Land’. Meteen gevolgd door ‘Wat Vliegt De Tijd’ met Will Tura op akoestische gitaar. ‘Mooi ’t Leven Is Mooi’ kreeg vervolgens een stevig herkenningsapplaus en zette de toon voor de rest van de avond. Op ‘Maria’ demonstreerde hij een paar hippe dansmoves. In ‘Hemelhoog’ kon je in de zaal een speld horen vallen. Met ‘Moa ven toh’, ‘Donna Carmela’ en ‘Arme Joe’ duwde het orkest het tempo opnieuw de hoogte in en ‘Ik Mis Je Zo’ kreeg een minutenlang applaus. Ook later in de set werd ‘Het Kan Niet Zijn’ beloond met een staande ovatie. De medley met de klassiekers ‘El Bandido’, ‘Draai dan 797204’ en ‘Winterroosje’ viel in de smaak van een publiek dat met de minuut enthousiaster werd.

De première werd afgesloten met een eigentijdse versie van ‘Hoop’, gevolgd door het ingetogen ‘Ik Ben Een Zanger’. Tot slot van een geslaagde avond droeg een geëmotioneerde Will Tura ‘Alleen Gaan’ op aan zijn overleden broers. Sommige toeschouwers hielden het niet droog. De puurheid en de kracht van de stem van Will Tura raakt iedereen tot in het diepste van het hart. De staande ovatie en het oorverdovende applaus sloot de avond met een gelukzalig gevoel af.

Het was meer dan de moeite waard om te wachten op dit eerste concert sinds lang van de Keizer van het Vlaamse Lied. Een veelbelovende start voor de geplande theatertournee dit najaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.