Sterrenchefs organiseren ‘Sterrendiner’ in Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum
©Royal Promotions

Thomas van Santvoort, chefkok van het met een Michelin-ster bekroonde Restaurant Flicka uit Kerkdriel, gaat van 3 tot en met 9 augustus 2020 iedere dag een uitzonderlijke samenwerking aan met een andere sterrenchef, tijdens een uniek culinair event in Het Scheepvaartmuseum.

Het evenement, genaamd ‘Look for the stars’ vindt plaats op de binnenplaats, onder de glazen hemel van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De 800 lampen van de koepel vormen de sterrenhemel die de culinaire gerechten iedere avond belichten.

De topchefs die Thomas van Santvoort vergezellen in de keuken van Het Scheepvaartmuseum zijn:  Richard van Oostenburgge (Restaurant 212), Erik van Loo (Parkheuvel), Dennis Huwaë (Restaurant Daalder), Soenil Bahadoer (De Lindehof), Wilco Berends (DeNederlanden), Menno Post (Olivijn) en Yuri Wiesen (Restaurant Wiesen). Met deze gerenommeerde namen krijgen gasten de kans om getuige te zijn van unieke culinaire samenwerkingen in de sfeervolle omgeving van het museum.

De avonden bieden plaats aan slechts 150 gasten. Zij worden ontvangen met een glas champagne en vervolgens voorzien van een dagelijks variërend 6-gangen diner begeleid met bijpassende wijnen en tafelwater. Het diner wordt afgesloten met koffie en friandises. Uiteraard worden alle RIVM richtlijnen in acht genomen.

Initiatiefnemer Thomas van Santvoort: “Ik ben trots op deze bijzondere samenwerking. De ‘lockdown’ was een moeilijke periode voor ons jonge restaurant. Wij hebben deze tijd gebruikt om een uniek culinair plan te bedenken. Een bijzondere locatie met een intieme sfeer, waar de sterren zich centreren.  Wij kunnen niet wachten om de gasten in deze prachtige omgeving te verwelkomen, en ze een onvergetelijke avond te bezorgen. ‘’

Meer informatie over het programma, het menu en ticketverkoop via: www.restaurant-flicka.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.