Kenn Colt over ‘Thousand Miles’: “Ik heb er zes jaar aan gewerkt”

Kenn Colt
©House Of Entertainment

Het is nog even wachten op de zomer, maar dankzij de nieuwe single ‘Thousand Miles’ van de Limburgse dj en producer Kenn Colt krijgen we nu al summer vibes in onze oren geblazen. Na het internationale succes van o.a. ‘Sun Goes Down’, ‘Feels Like A River’ en zijn gouden single ‘Come Back To Me’, pakt hij opnieuw uit met zijn zomerse Kenn Colt-beats, aparte maar herkenbare vocal én een song die iedereen meteen herkent. “Ik heb zes jaar gewerkt aan mijn eigen versie van de Vanessa Carlton-klassieker ‘A Thousand Miles’. Ondertussen heb ik ook de officiële goedkeuring gekregen van Vanessa en volgens haar entourage vindt ze mijn versie echt te gek. Het schrappen van de herkenbare pianomelodie was een uitdaging, maar de andere instrumenten die ik gebruikt heb, vangen dat perfect op, waardoor je een 100 % radio- en streamvriendelijke, nieuwe song krijgt voorgeschoteld. Ik ben heel benieuwd hoe het publiek erop gaat reageren”, zegt Kenn Colt vanuit de warme Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, waar hij momenteel de winter doorbrengt. ‘Thousand Miles’ van Kenn Colt verscheen op zijn eigen FEEL LIKE HOME-label en is digitaal beschikbaar.

Met ‘A Thousand Miles’ scoorde de Amerikaanse zangeres Vanessa Carlton in 2001 haar eerste en enige wereldhit, dankzij het succes van de film ‘Legally Blond’. “Eigenlijk is het origineel een meeslepende song, maar dat tempo heb ik in mijn versie al meteen opgepitcht, waardoor het nummer nu een eigentijdse, frisse dansplaat is die lekker in het oor ligt. De dominante piano die Carlton al rijdend speelt in haar videoclip, trok altijd al mijn aandacht. Verrassend genoeg heb ik deze er bewust uitgelaten en gekozen voor groovy beats, goeie bassen en een elektrische gitaar. Waarom heeft het zes jaar geduurd voor deze song af was? Goh, omdat het voor mij een zoektocht is geweest naar de juiste stijl. Ik ben al een tijdje mijn eigen platenbaas, waardoor ik de luxe heb dat ik zonder druk van buitenaf kan zoeken naar de perfecte match. Voor mij moeten de nummers die ik uitbreng kloppen. Alles moet juist zijn, anders komt het niet uit (overtuigend). Het was een spreekwoordelijke lastige bevalling (lacht), maar uiteraard ben ik nu heel tevreden en blij met het eindresultaat. Ik heb zelfs de persoonlijke goedkeuring gekregen van Vanessa Carlton voor die nieuwe dansversie en van haar entourage heb ik begrepen dat ze er helemaal achterstaat en laaiend enthousiast is. Uiteraard doet mij dat een enorm plezier”, zegt Kenn Colt vanuit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Begin vorig jaar ruilde Kenn het Limburgse Hasselt in voor het Spaanse Valencia, een beslissing waar hij nog steeds achterstaat. “Ik kom graag terug naar België, maar meestal is dat één of twee dagen en gecombineerd met een dj-set in Versuz of in een andere club of festival. Binnenkort vlieg ik terug naar het Spaanse Valencia, mijn vaste uitvalsbasis. Ik hoor geruchten dat in het voorjaar de discotheken weer zouden opengaan, zodat ik terug achter de draaitafels kan staan. Niet alleen de clubs, ook de festivalpodia heb ik gemist . Ik ben uiteraard benieuwd hoe het publiek straks reageert op ‘Thousand Miles’, want die krijgt gegarendeerd een plek in mijn dj-lijst”, zegt Kenn Colt enthousiast.

De nieuwe ‘Thousand Miles’-single van Kenn Colt verscheen op Kenn z’n FEELS LIKE HOME-label en is digitaal beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.