Stad Genk annuleert Genk On Stage

Voor organisatoren van grote evenementen was het al een tijdje wachten op de onvermijdelijke beslissing. Nu de Veiligheidsraad zich formeel heeft uitgesproken, laat stad Genk dan ook met spijt in het hart weten dat het driedaagse gratis stadsfestival Genk On Stage, normaal gepland voor 26, 27 en 28 juni, niet zal doorgaan.

SPIJTIGE MAAR JUISTE BESLISSING
Voor het eerst sinds het ontstaan van Genk On Stage zal het driedaagse festival dit jaar niet doorgaan. Dat komt hard binnen bij de hele organisatie, de vele vrijwilligers die elk jaar hart en ziel in het festival steken incluis, maar ook bij de Genkse handel en horeca en bij het grote, diverse publiek dat jaarlijks mee komt feesten. De voorbereidingen worden stopgezet.

“Genk is een echte evenementenstad. Het zijn dan ook pijnlijke maar noodzakelijke maatregelen die we vandaag nemen. Wij zullen vanaf nu vooral nadenken omtrent mogelijke andere initiatieven om de horeca en handelszaken van Genk mee te ondersteunen in de zomerperiode, dit in afwachting van het verdere verloop van de coronasituatie”, aldus schepen Toon Vandeurzen.

“Iedereen zag dit natuurlijk aankomen: massa-evenementen zijn op dit moment niet aan de orde. Ook wij als stadsbestuur onderschrijven deze beslissing van het federale niveau”, reageert burgemeester Wim Dries. “Hoe jammer het ook is -niet in het minst voor onze handel en horeca en voor de vele firma’s die actief zijn in de eventsector- toch staan de gezondheid en de veiligheid van ons allemaal nu op de eerste plaats. Samen moeten we nu volhouden om levens te redden. Dat zal over een langere periode aanpassingen vergen van ons allen. Dit is dan ook een hele spijtige en moeilijke, maar vooral de enige juiste beslissing.”

MEER INFO
www.genkonstage.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.