Stad Antwerpen : Start lokale corona-infolijn

Stad Antwerpen
©Stad Antwerpen

Antwerpenaars met vragen over het testdorp TestCovid en over corona kunnen vanaf maandag 2 november bellen naar de nieuwe lokale corona-infolijn op het nummer 03 376 95 95. De stad, de huisartsenkringen, ZNA en Golazo willen zo de druk op de Antwerpse huisartsen verlichten, en correcte en gerichte informatie aan de burgers leveren.

Vanaf maandag 2 november om 9 uur opent de lokale corona-infolijn op het nummer 03 376 95 95. Ze is op weekdagen bereikbaar van 9 tot 17 uur, en in het weekend van 8 tot 16 uur.

Druk op huisartsen verlichten

Door nog intensiever samen te werken willen de stad Antwerpen, de Antwerpse huisartsen, ZNA en Golazo de druk op de huisartsen verlichten. “De huisdokters zijn al een tijdje overbevraagd. Hun telefoon staat roodgloeiend”, zegt wachtpostmanager Corina de Korte van Huisartsenwachtpost Antwerpen-Noord. “Zij krijgen vandaag allerlei vragen over COVID-19. De lokale corona-infolijn zal een deel van de vragen opvangen, waardoor onze huisartsen hopelijk terug een beetje meer ruimte krijgen voor puur medische vragen en het opvolgen van hun patiënten.”

Algemene vragen en ondersteuning testdorp

De nieuwe infolijn komt er dus niet om de eerste telefoon met de dokter te vervangen. Wie ziek is, contacteert eerst en vooral zijn eigen huisarts en blijft thuis. De nieuwe lokale corona-infolijn komt er wel om algemene vragen over corona en de praktische gevolgen die ze met zich meebrengt te beantwoorden. Iets wat nu te tijdsintensief is voor de Antwerpse huisartsen. Tegelijk wil de nieuwe lokale corona-infolijn het stedelijk contactcenter ontlasten dat al een tijdje veel extra vragen over corona te verwerken kreeg. De lokale infolijn wil zodoende een laagdrempelig aanspreekpunt bieden voor Antwerpenaren.

“Wij en onze partners merken dat er nog onduidelijkheden zijn bij veel Antwerpenaren en dat ze vaak met veel vragen zitten”, zegt schepen voor gezondheidszorg Fons Duchateau.“ Zo kennen veel mensen bijvoorbeeld het verschil tussen quarantaine en isolatie niet. Of weten ze niet goed wat te doen als ze positief testen. Bovendien circuleert er veel fake news over corona op internet. Daarom besloten we om onze krachten nog meer te bundelen en informatie verder samen te brengen in een laagdrempelig infokanaal.”

Naast algemene vragen zal de infolijn ook specifieke vragen over het testdorp TestCovid op Spoor Oost beantwoorden. En biedt ze telefonische ondersteuning voor wie technisch vastloopt bij het maken van een online-afspraak op de website van het testdorp. Digitaalvaardige burgers die zich in het Antwerpse testdorp moeten laten testen, kunnen best eerst de veelgestelde vragen op de website www.testcovid.be  raadplegen, klik hier voor de rechtstreekse link.

Algemene coronavragen

Iedereen kan voor alle algemene vragen over corona ook terecht op de algemene federale gratis infolijn: 0800 14 689 tussen 9 en 17 uur (van maandag tot en met zondag) (https://www.info-coronavirus.be/nl/contact). Of online de veelgestelde vragen raadplegen op de federale website: https://www.info-coronavirus.be/nl/faq

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.