Stad Antwerpen plaatst nieuw plafond in premetrostation Opera

Metro Opera
©Stad Antwerpen

Op maandag 6 mei starten de werken voor een nieuw plafond onder de lichtkoepel van premetrostation Opera. Het spanplafond was eerder verwijderd na enkele winterstormen. De werkzaamheden duren ongeveer anderhalve maand en het station blijft steeds toegankelijk voor de reizigers. 

Om de werkhoogte te bereiken zal een stelling worden opgebouwd vanaf niveau -3 van het premetrostation. De opbouw daarvan begint op 6 mei en zal ongeveer twee weken in beslag nemen. Vervolgens plaatst de aannemer vanaf het werkplatform een nieuw plafond. Dat zal bestaan uit plaatmateriaal dat stevig wordt bevestigd aan een metalen raster. Deze duurzamere en structureel verbeterde oplossing vervangt het oorspronkelijke spanplafond, dat in 2019 bij de opening van de premetro in gebruik werd genomen.

De plafondwerken zelf zullen ook ongeveer twee weken duren. Tijdens deze periode worden bijkomend een aantal noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd, zoals het herstellen van rookluiken, borstweringen en glazen dakplaten. Na de installatie van het nieuwe plafond heeft een aannemer nog eens twee weken nodig om de stelling af te breken. Na de herstelwerken zal het hele premetrostation een grote poetsbeurt ondergaan.

De opbouw, werkzaamheden en afbraak zullen geen hinder veroorzaken voor de reizigers: het premetrostation blijft gedurende de hele periode toegankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.