Herbert Flack, Evelien Van Hamme, Daphne Wellens, Ludo Hellinx en Andrea Croonenberghs maken cast theaterstuk ASSISEN V – DE PIZZAMOORD compleet

Assisen V
©Tmm Media

Protagonisten Frans Maas, Bieke Ilegems en Erik Goossens staan weer garant voor spetterend vuurwerk in  het interactieve ASSISEN V – DE PIZZAMOORD. Het publiek beslist opnieuw over schuld en onschuld in deze assisenzaak.

Sfeerbeelden ‘Assisen V – Castvoorstelling’

Na vier theatervoorstellingen en drie interactieve online edities, kon een vijfde jubileumeditie niet uitblijven. Het theaterpubliek beslist vanaf 19 mei 2023 weer over het lot van de beklaagde, en dit in ASSISEN V – DE PIZZAMOORD. Naast de drie hoofdrollen die al bekend waren gemaakt (Bieke Ilegems, Erik Goossens en Frans Maas) stelde regisseur Jaak Lema ook de andere acteurs voor die in de huid kruipen van slachtoffer, beklaagde en getuigen. Herbert Flack staat op de theaterplanken als slachtoffer in deze whodunit… Daphne Wellens zit op de beklaagdenbank. Andrea Croonenberghs en Ludo Hellinx – beiden ooit te zien in de legendarische reeks FLIKKEN – en Evelien Van Hamme (bekend van de VRT-reeks Dertigers) zijn getuigen van dienst en zorgen voor de nodige intriges en emoties. Zetten zij het publiek dat fungeert als volksjury op het verkeerde been? We zullen het elke keer zien, op het einde van de voorstelling, bij de ontknoping nadat gestemd werd over schuld of onschuld van de beklaagde.

“Never change a winning team”, Frank Van Laecke en Peter Römer schreven het scenario en staan elke keer opnieuw garant voor een spannende strafzaak, waarin iedereen uitkijkt naar de ontknoping op het einde van de voorstelling. Backstage Producties zet opnieuw Bieke Ilegems als advocate Devos en Erik Goossens als procureur des konings Vandaele lijnrecht tegenover elkaar in deze voorstelling. Frans Maas zet opnieuw  de rol van voorzitter van het hof neer. Met hun pleidooien proberen ze de gunst van het publiek te winnen, dat voor de gelegenheid fungeert als volksjury in deze strafzaak.

Regisseur Jaak Lema heeft er alvast zin in: “Eindelijk aan de slag met deze fantastische ploeg. Elke acteur en actrice heeft ruimschoots zijn/haar talent bewezen. Het is een feest om met deze professionals deze spannende assisenzaak tot leven te brengen. Suspense verzekerd doorheen de volledige voorstelling, zeker op het moment dat het publiek stemt over het lot van de beklaagde.”

ASSISEN V – DE PIZZAMOORD is te zien vanaf 19 mei 2023 in Theater Elckerlyc te Antwerpen.
Info: www.backstage-producties.be

Assisen V

ROLVERDELING ASSISEN V – DE PIZZAMOORD

  • Voorzitter van het hof: Frans Maas
  • Procureur Vandaele: Erik Goossens
  • Advocate Devos: Bieke Ilegems
  • Beklaagde Catherina Verhoeven: Daphne Wellens
  • Slachtoffer Vincent Boulanger: Herbert Flack
  • Getuige: Andrea Croonenberghs
  • Getuige: Evelien Van Hamme
  • Getuige: Ludo Hellinx

ASSISEN V – DE PIZZAMOORD

Procureur Vandaele (Erik Goossens) en advocate Devos (Bieke Illegems) slijpen de messen en maken zich klaar voor een vijfde assisenzaak getiteld: De Pizza-moord. Op 18 juli 2020 wordt de flamboyante en beruchte radio-dj Vincent Boulanger, beter bekend als Vince Prince, vermoord teruggevonden. Toxicologisch onderzoek wijst uit dat hij om het leven werd gebracht door een vergiftigde pizza. Beklaagde Catherina Verhoeven, de zelfverklaarde buitenechtelijke dochter van Vince Prince, schreeuwt haar onschuld uit. Zij zocht enkel contact met het slachtoffer om hulp te vragen voor haar zieke moeder. En wat met de verongelijkte Waldemar De Cloet? Na het succes van Radio Nova heeft hij geen cent gezien, iets waar hij als medeoprichter zeker recht op had. Was dat reden genoeg om tot moord over te gaan? Kan advocate Devos de jury aan het twijfelen brengen en hen van nieuwe inzichten overtuigen of weet procureur Vandaele de beklaagde door onverwachte plotwendingen in de val te lokken?
Uiteindelijk beslist de jury over het lot van Catherina Verhoeven en die jury…dat bent u.
INTERACTIEF CONCEPT IN HET THEATER: ASSISEN V – DE PIZZAMOORD

Regisseur Jaak Lema staat garant voor een bijzonder en interactief concept waarbij een spraakmakend moordproces, inclusief flashbacks, op de scène wordt gebracht. Het wordt voor het publiek een meeslepende avond waarbij zijzelf optreden als volksjury en beslissen over schuld of onschuld.
Assissen V
ALGEMENE INFORMATIE EN TICKETS – ASSISEN V – DE PIZZAMOORD
Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen
Van 19 mei tot en met 11 juni 2023.

Productie: Backstage Producties: Bob Jennes – Dirk Van Vooren – James Cooke – Nico Warrinnier
Tekst: Peter Römer en Frank Van Laecke
Regie: Jaak Lema
Uitvoerend producent: Sil Poppe

Met Frans Maas, Bieke Ilegems, Erik Goossens, Herbert Flack, Andrea Croonenberghs, Ludo Hellinx, Evelien Van Hamme en Daphne Wellens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.