Rock Herk verplaatst naar 15 & 16 juli 2022

Rock Herk
©Rock Herk

Het zat er al even aan te komen dat Rock Herk 2021 niet zou doorgaan op volle capaciteit. Volgend op de beslissingen van het Overlegcomité enkele dagen geleden wordt de 38e editie van Rock Herk in zijn volledigheid verplaatst naar vrijdag 15 en zaterdag 16 juli 2022.

Voor de tweede keer op rij, sinds de allereerste editie in 1983, zal er bijgevolg geen Rock Herk plaatsvinden in de zomer en dat valt bijna niet te bevatten. In deze vreemde tijden vinden we het echter vooral onze taak om positief te blijven en ook op die manier naar de toekomst te kijken, want uitstel is geen afstel.

Anderzijds werd er voor de zomer van 2021 wel ruimte geboden om evenementen op poten te zetten. We pakken momenteel echter nog niet uit met grote plannen, maar bekijken rustig of we als alternatief voor het festival één of meerdere evenementen op poten kunnen zetten, uiteraard steeds in de stijl van Rock Herk. In eerste instantie kijken we daarvoor naar het Rock Herk weekend, maar ook naar de periode september en het najaar.

Samen met jullie volgen we op de voet wat de nieuwe maatregelen betekenen en hoe de strijd tegen het virus zich verder uitrolt. Meer nieuws omtrent de alternatieve evenementen volgt dan in de loop van de komende weken en maanden.

Wat betekent dit voor de affiche?
Er werden reeds heel wat artiesten bevestigd en aangekondigd voor de 38e editie van Rock Herk. We gaan ervan uit dat we deze artiesten grotendeels zullen kunnen behouden. De onderhandelingen hiervoor werden reeds opgestart. Daarnaast werden er ook heel wat geweldige artiesten bevestigd, maar nog niet bekend gemaakt. Ook hier zal ten gepaste tijd over gecommuniceerd worden.

Wat betekent dit voor tickethouders?
Elke tickethouder krijgt de waarde van de verschillende tickets die werden aangekocht in de vorm van credits aangeboden. Deze credits kunnen gedurende twee jaren gespendeerd worden aan de verschillende Rock Herk producten (alternatieve events / festivaltickets / food-drinktickets / campingtickets / …). Daarnaast wordt aan tickethouders ook de optie aangeboden om de aangekochte tickets volledig terugbetaald te krijgen, dit met uitzondering van de boekings- en servicekosten. De organisatie roept wel op om zoveel als mogelijk voor de optie van de credits te kiezen. Er werden reeds heel wat kosten gemaakt in functie van edities 2020 & 2021, en op die manier kunnen deze toch gedeeltelijk overbrugd worden. Ten laatste eind juni mogen tickethouders een mail verwachten omtrent de praktische afhandeling.

Dan rest er ons enkel nog op te roepen om de komende weken en maanden de maatregelen van de overheid te blijven volgen en om je te laten vaccineren. Op die manier kunnen we zo snel mogelijk terug genieten van de zomer samen met vrienden en familie.

Via deze weg willen we ook nogmaals ons medeleven betuigen aan iedereen die slachtoffer is geworden van de gevolgen van het coronavirus. En ook opnieuw een dikke ‘shoutout’ naar Rock Herk fans die in de zorg en in andere essentiële beroepen actief zijn!

Hou het veilig en zorg ondertussen goed voor elkaar. ❤️

Team Rock Herk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.