Politie Antwerpen: Verschillende feestjes stilgelegd net voor lockdown

Politie Antwerpen
©Politie Antwerpen

De politie moest in de nacht van zaterdag op zondag tussenkomen op verschillende feestjes waar het samenscholingsverbod niet werd nageleefd en geen rekening gehouden werd met de social distance. Op één plek werd een politievrouw belaagd door een dame die weigerde afstand te houden en een mondmasker te dragen.

Dat incident vond plaats op de Stadswaag. Een interventiepatrouille controleerde er een appartement waar 8 personen samen een feestje bouwden. Daarbij werden niet alleen de geldende maatregelen niet nageleefd, er was ook veel lawaaioverlast voor de omgeving. Eén dronken dame (35) stelde zich agressief op en weigerde een mondmasker te dragen en afstand te houden tijdens de controle. Op een bepaald moment viel ze een vrouwelijke inspecteur aan en krabde haar verschillende malen, onder andere in het gezicht. De politievrouw liep verschillende verwondingen op en is enkele dagen arbeidsongeschikt. De agressieve dame werd opgepakt. Een tweede persoon die probeerde om de aanwezigen op te hitsen om zo het politie-optreden te bemoeilijken werd bestuurlijk aangehouden.

Feestje wordt zonder succes verdergezet

Op de Franklin Rooseveltplaats werd een kotfeestje met 12 personen (16-20 jaar) stilgelegd. Na enige discussie verlieten alle aanwezigen de plek, maar er kon opgevangen worden dat het feestje elders zou worden verdergezet. Later op de nacht werd daarom een controle uitgevoerd op de Paardenmarkt. Daar bleken verschillende van dezelfde feestvierders aanwezig op een ander kot. Tijdens de controle vluchtten 3 personen via de ramen voor de politie. De 5 overige aanwezigen werden bestuurlijk aangehouden gezien ze al voor de tweede keer betrapt werden en zich telkens tegen de politie keerden.

Verschillende groepjes betrapt

Zondagochtend merkte een interventiepatrouille een feestje op in de Smaragdstraat in Berchem. Daar bleken 17 aanwezigen een halloweenfeestje te vieren. Een aantal aanwezigen maakten nog aanstalten te vluchten via de aanpalende tuinen van de woning, maar bedachten zich.

In de Kammenstraat werd een feestje stilgelegd met 6 aanwezigen.

In de Monnikenhofstraat in Berendrecht werden ’s avonds 7 minderjarigen aangetroffen die rondhingen op de binnenplaats van een schoolgebouw. Er werden geen beschadigingen aangericht. Ze werden allemaal naar huis gestuurd en hun ouders werden verwittigd.

Op de Plantin en Moretuslei waren 8 personen samen gebruik aan het maken van lachgas op een parking.

In Ekeren contacteerde de verhuurder van een appartement de politie op zondagochtend. Iemand had de woning gehuurd in naam van een gezin, maar bleek een feestje te organiseren. Ter plaatse trof de politie nog 7 feestvierders aan, 2 van hen verkeerden in staat van openbare dronkenschap.

Oproep op sociale media

Tot slot controleerde de politie ook in het Stadspark en op de Kaaien na oproepen op sociale media om aldaar samen te komen en halloween te ‘vieren’. In het stadspark werden 15 personen aangetroffen, bijna allemaal minderjarig. Op de Kaaien werd een groep van 9 personen opgemerkt, die wegvluchtten toen ze de politie opmerkten. 3 personen werden staande gehouden. Eén van hen (16) was in het bezit van bijna 50 stuks vuurwerk. Dat werd in beslag genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.